16
Mayıs
2024
Perşembe
KEMER - ANTALYA

Yarış atları turizme hizmet veriyor

Antalya'da bir otelde, yaşları nedeniyle hipodromlardan veda eden yarış atları turistlere biniş dersi vermek için kullanılıyor.


Antalya'nın Kemer İlçesine bağlı Çamyuva Beldesinde Vera Aqua Resort Otel Bursa, İstanbul, Adana ve İzmir deki hipodromlarda uzun yıllar yarıştıktan sonra yaşları nedeniyle emekliye ayrılan ''Remboy'' ve ''Cicimer'' adlı iki yarış atını satın alarak, turistlere biniş dersi vermek ve binicilik sporuyla uğraşan turistlere doğa turları yaptırmak amacıyla kullanmaya başladı


Vera Otel Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, otelin konsept olarak naturel bir yapıya sahip olduğunu belirterek, kulüp bünyesinde 5 atın hizmet verdiğini söyledi.

 
Uzun yıllar hipodromlarda yarışan safkan ingiliz cinsi ''remboy'' ve ''cicimer'' adındaki atları yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Gümrükçü, ''Remboy ve cicimer'i ganyan oynayanlar iyi tanıyacaklardır. ikisi de uzun yıllar hipodromlarda derece yapan atlardı. Belli bir yaştan sonra yarış yapmaları zorlaştığından biz bu atları alarak, turizmin hizmetine kazandırdık. Çok asil ve bakımlı atlar. müşterilerimiz bu atlara binmekten büyük keyif alıyor. Biniş kurslarını da bu atlarla veriyoruz. Misafirlerimiz ister parkurda, ister tesisimizin içindeki ormanlık bölgede bu atlarla gezebiliyorlar'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 15:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?