18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Yıkımda gerginlik!

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyünde orman alanına inşa edildiği gerekçesiyle 4 pansiyonun yıkımını engellemek isteyen vatandaşlar yolda oturma eylemi yaptı.

Geçen aylarda Ormanspor'a tahsis edilen C Tipi mesire yerine kulübün sponsoru turizmci Hüseyin Gedik tarafından yapılmak istenen tesisi protesto eylemleriyle gündeme gelen Çıralı'da, hakkında mahkeme kararı bulunan 4 pansiyonun yıkımında olay çıktı. Çıralı yol ayrımında oturma eylemi yapan bir grup Çıralı sakini, jandarma tarafından yaka paça uzaklaştırıldı.

İŞ MAKİNELERİNİN GEÇİŞİNİ ENGELLEDİLER

Orman alanına inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı verilen 4 pansiyonun yıkımı için Orman Bölge Müdürlüğü'nün iş makineleri gelmeden önce, 2010 yılındaki yol kapatma eyleminin yaşanmaması için İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan destek birlikleriyle güçlendirilen Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri D-400 Karayolu'ndaki Çıralı kavşağında önlem aldı. Sabah 06:00 sıralarında jandarma birliklerinin aldığı önleme rağmen Çıralı kavşağına gelen Çıralı sakinleri yola oturarak iş makinelerinin geçişini
engellemek istedi.

İKNA ÇABALARI BOŞA ÇIKTI

Aralarında yedi aylık hamile olduğu öğrenilen Reyhan Köşk ve eşi Akif Köşk'ün de bulunduğu eylemciler, Jandarma Karakol Komutanı tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Ancak, ikna çabaları boşa çıkınca, eylemciler yoldan uzaklaştırılmaya başlandı. Eylemciler yaka paça uzaklaştırılırken arbede yaşandı.

Arbedenin ortasında kalan hamile Reyhan Köşk'ün eşi de jandarmalar tarafından karga tulumba uzaklaştırıldıktan sonra Kemer İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fikret Görmüş ve 112 Acil Servis görevlilerinin yardımıyla Reyhan Köşk de bulunduğu yerden alınarak yol boşaltıldı.

Çıralı'da yıkımı engellemek amacıyla oturma eylemi yapanların dağıtılmasından sonra, vatandaşlar bu kez Çıralı sahili girişindeki köprü üzerinde yolu kapatarak iş makinelerinin geçişini engellemek istedi. Bir süre askerlere direnen vatandaşlardan yaklaşık 30 kadarı gözaltına alındı.

PANSİYONDA MÜŞTERİLER VAR

Eylemin sona erdirilmesinden sonra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri açılan yoldan Çıralı'ya giderken, jandarma ve vatandaşlar arasında yıkımın nasıl olacağı ile ilgili tartışma başladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 14:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?