18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

Ali Gürbüz başpehlivan

GÜRBÜZ HÜNKAR ÇAYIRI’NDA BAŞPEHLİVAN

Ali Gürbüz, Kepez Belediyesi kispetiyle ilk başpehlivanlığı Fatih Sultan Mehmet’in karargah kurduğu Hünkar Çayırı’nda elde etti. Kepez Belediyesi’nin güreşçisi Ali Gürbüz, Gebze Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

Gürbüz, Kocaeli'ne Bağlı Gebze İlçe Belediyesi tarafından Hünkar Çayırı'nda düzenlenen Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ne katıldı. Fatih Sultan Mehmet’in karargah kurduğu tarihi Hünkar Çayırı'nda yapılan yağlı güreş müsabakalarına 30'u başpehlivan olmak üzere 300'e aşkın pehlivan katıldı. Kırkpınar’da 1998’de başpehlivan olan Recep Gürbüz’ün oğlu olan Ali Gürbüz, tüm rakiplerini yenerek geldiği final karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Fatih Atlı'yı yenerek Gebze Hükar Çayırı Yağlı Güreş Müsabakaları'nın Başpehlivanlığı unvanını elde etti. Ali Gürbüz, AK Parti Sivas Milletvekili ve ‘Asrın Güreşçisi’ Hamza Yerlikaya ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de başarısından dolayı Ali Gürbüz’ü kutlayarak, “Ali kardeşimiz, bizi mahcup etmedi. Ali kardeşimiz bizim için bir emanettir. Kendisini, geleceğe en güzel şekilde taşımanın azmi ve kararlılığı içerisinde olacağız. O da kendisine gösterilen ilgiyi, büyük bir sporcu disiplini içerisinde karşılayacak ve gereken emeği, gayreti göstererek Antalya’nın ismini, Kepez’in ismini her yerde duyuracak ve Antalya’nın yıllarca onur duyacağı başarılar elde edecektir” ifadesini kullandı.

GÜRBÜZ HÜNKAR ÇAYIRI’NDA BAŞPEHLİVAN
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 14:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?