25
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

Başpehlivan Elbeye anıldı

BAŞPEHLİVAN ELBEYE, KEPEZ GÜREŞLERİNDE ANILDI

Kepez 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, beyin tümörü nedeniyle yaklaşık 2 ay önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Antalyalı eski başpehlivan Cengiz Elbeye, düzenlenen tören ile anıldı.

Antalya'da 42'si başpehlivan 650 güreşcinin katıldığı Kepez 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşleri devam ediyor. Güreşlerin ikinci gününde 2 ay önce beyin tömüre nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Antalyalı eski başpehlivan Cengiz Elbeye için anma töreni düzenlendi. Cengiz Elbeye'nin dev posteri ile er meydanına çıkan baş pehlivanlar posterin üzerine karanfiller atarak Elbeye'yi andı. Törende Elbeye'nin genç pehlivanlara öğütleri ve hayat hikayesinin yer aldığı bir ses kaydı da

dinletildi. Anma töreninde Elbeye'nin eşi Havva, kızı Bilgehan ve oğlu Cengizhan Elbeye de yer aldı.

Kepez'de iyi güreşler çıkartarak Cengiz Elbeye'nin ruhunu şad etmek istediklerini belirten 2009 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil, Elbeye'yi özlemle andıklarını söyledi. Yeşilyeşil, bu yıl da Kırkpınar'da altın kemeri Antalya'ya getirmek istediklerini söyledi.

Antalya'da güreş sporuna hem sporcu hem de izleyici anlamında büyük bir ilgi olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, güreşlerin sportif amacının yanı sıra birlik ve beraberliği de sağladığını söyledi. Ata sporunun sağladığı en büyük duygulardan bir tanesinin 'vefa' olduğunu belirten Tütüncü, "Cengiz Elbeye'yi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞPEHLİVAN ELBEYE, KEPEZ GÜREŞLERİNDE ANILDI
BAŞPEHLİVAN ELBEYE, KEPEZ GÜREŞLERİNDE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:06:03
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 15:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?