18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

Felaketin fotoğrafları sergileniyor

FELAKETİN SERGİSİ

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre bilincinin gelişmesi için Kepez Belediyesi'nin önünde açılan fotoğraf sergisinde, iki yıl önce Manavgat’ın Taşağıl bölgesinde çıkan orman yangınının fotoğrafları dikkat çekti.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre bilincinin gelişmesi için Antalya’nın Kepez Belediyesi önünde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında bir de fotoğraf sergisi açıldı. Sergide iki yıl önce Manavgat’ın Taşağıl beldesinde çıkan orman yangınının fotoğrafları dikkat çekti.

Türkiyenin en büyük yangını olan ve iki köylünün hayatına kaybetmesine, binlerce hektarlık arazinin, çok sayıda evin yanmasına ve hayvanların telef olmasına yol açan Orman yangınının açtığı tahribatı gözler önüne seren fotoğraflar, Antalyalılar tarafından ibretle izlendi. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yangın sırasında çektiği fotoğraflarda; yangın söndürme çalışmalarına katılan işçilerin. yorgunluktan bitkin düştüğü anların ve yanan sahaların havadan görüntüleri yer alıyor. Yangın sırasında; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP'nin o dönem genel Başkanı olan Deniz Baykal da bölgede inceleme yapmıştı.

Etkinlikler kapsamında Belediyenin önüne park eden Çevre TIRından vatandaşlara fidan da dağıtıldı. Öte yandan, sıcaktan bunalan bir kız öğrenci baygınlık geçirdi. Öğretmenleri tarafından belediye binası içine götürülen öğrenciye ilk müdahale kolonya ve su ile yapıldı.

FELAKETİN SERGİSİ
FELAKETİN SERGİSİ
FELAKETİN SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?