18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

İmar planı kabul edildi

KEPEZ’DE KAT ARTIŞI SEVİNCİ

Kepez Belediyesi, Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Fabrikalar Mahallesi’nin kuzey bölümü kapsayan, imar hukukuna uygun, vatandaşların beklentilerini karşılayacak şekilde 2 ile 7 kat arasında kat artışı sağlayan imar planı revizyonu hazırladı. Plan, Kepez Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün isteği ile ilgili bürokratlar ve İmar Komisyonu Üyeleri, üç mahalleyi kapsayan, imar hukukuna, üst ölçekli planlara uygun, mahkemeden dönmeyecek şekilde, Büyükşehir Meclisi’nde kabul edilen kat artışı ile ilgili kararlar örnek alınarak, vatandaşın isteğine göre kat artışı ilgili imar planı tadilatı hazırlandı. Üç mahallenin gecekondu kaderini değiştirecek olan imar planı tadilatı da Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Böylece mülkiyet sorunu çözülen ve gecekondu dokusunun yoğun şekilde bulunduğu Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahallelerinde yaşayanların kat artışı isteğini yerine getirmiş oldu.

BEKLENTİLERE CEVAP VERECEK

25 bin ölçekli ve 5 bin ölçekli nazım imar planlarına uygun bir şekilde hazırlanan plan tadilatına göre, üç mahallede, emsal 0.60 olacak şekilde, parsel durumuna göre 2 veya 3 kata kadar, bütün parsellerin birleşmesi sonucunda 7 kata kadar yapılaşmaya izin verilecek.

Başkan Hakan Tütüncü,Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahallelerinde yaşayanların kat artışı istediklerinin belirterek, bu üç mahallede vatandaşları rahatlatacak, onların beklentilerini karşılayacak yeni bir imar planı çalışması yaptıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalle sakinlerinin önünü açacak, rahatlatacak, beklentilerine cevap verebilecek şekilde, yasalar karşısında yapacaklarının azamisini yaparak, imar planı tadilatını hazırladıklarını ifade etti. İmar revizyonunu, mahkemeden iptal edilmeyecek şekilde hazırladıklarına işaret eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, şunları söyledi:

“Belediye meclislerinin yapmış olduğu her plan tadilatı, hukuk normları karşısında denetime tabi tutuluyor. Bir yerde imar planı tadilatı yapıldığı zaman, mahkemeler nezdinde dava açıldığı vakit denetlenebilir. Bazı yerlerde de idarenin vermiş olduğu kararlar hatalı olduğu zaman, bu kararlar yargı tarafından iptal edilebilir. Bürokratlarımızdan ve İmar Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızdan ricamız, vatandaşın beklentilerinin karşılayan, yarın, öbür gün herhangi bir şekilde dava açıldığı zaman da bir takım mağduriyetlerin oluşmasına neden olmayacak şekilde bir imar planı revizyonu hazırlanmasıydı.”

FABRİKALAR MAHALLESİ’NİN KAT ARTIŞI İSTEĞİ TAMAM

Kepez Belediyesi’nin Nisan ayı toplantısında Fabrikalar Mahallesi’nin 3051 Sokak ile Dumlupınar arasında kalan bölümüyle ilgili karar da alındı. Geçtiğimiz aylarda Başkan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi’ni ziyaret ettiğinde, vatandaşların imar planı tadilatını isteğini karşılayacak bir çalışma yapacaklarını ifade etmişti. Fabrikalar Mahallesi’nin kuzeyi ile ilgili hazırlanan imar revizyonu da oy birliği ile meclisten geçti. Hazırlanan plan tadilatına göre söz konusu alandaki 0.90 emsal 0.80’ne indirildi. Zemin yüzde 20, yukarısı yüzde 80 olacak şekilde 4 kat, parsellerin birleşmesi durumunda ise 7 kat yapılaşmaya izin verilecek. Mahalle halkının isteği olan semt pazarı yeri de imar planı tadilatında ayrıldı.

KEPEZ’DE KAT ARTIŞI SEVİNCİ
KEPEZ’DE KAT ARTIŞI SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?