17
Mayıs
2024
Cuma
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

Kepez şehidini unutmadı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Zafer Mahallesi'nde yeniledikleri Şehit Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak Parkı'na şehidin isminin yazılı olduğu asker ve Türk bayrağı figürünün yer aldığı bir heykel konulduğunu belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, icraatçı birimlerinin müdürleri ile birlikte hizmet taleplerini yerinde dinlemek amacıyla, Zafer Mahalle Muhtarı Muhsin Karayakuplu'yu ziyaret etti. Karayakuplu ve mahalle sakinleri, asfaltların onarımını, parkların bakımını talep etti. Başkan Tütüncü de Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nin (ASAT) kanalizasyon çalışmasını tamamlanmasının ardından, mahalledeki yollarda, kaldırımlarda bakım ve onarım yapacaklarını belirtti.

Antkoop Siteleri'nin yanında, miting alanı olarak bilinen ve bölge sakinlerinin görüntü kirliliği ile asayişten şikayetçi olduğu 20 dönümlük araziye park yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, şehitlerin hatıralarının yaşatılmasına önem verdiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, mahalledeki Şehit Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak Parkı'nı yenileyerek, şehidin ismine yaraşır hale getirdiklerini kaydetti. Antalya'nın ilk şehit temalı parkını, Sakarya Bulvarı'nda yaptıklarını anımsatan Başkan Tütüncü, yeniledikleri parka da şehide saygı ve vefa amacıyla, şehidin isminin yazılı olduğu, Türk bayrağı ve Mehmetçik figürünün yer aldığı bir heykel diktiklerini ifade etti.

Başkan Tütüncü, Eylül 2000'de Tokat'ta şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak'ın Zafer mahallesinde oturan ailesini ziyaretinde, parkın yenileneceği sözünü vermişti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2012 Cumartesi 14:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?