19
Mayıs
2024
Pazar
KEPEZ - KEPEZ - ANTALYA

Kepez’e çiçek pazarı kuruluyor

KEPEZ’E ÇİÇEK PAZARI KURULUYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, talebi artırmak ve tüketicinin çiçeğe kolay ulaşabilmesi amacıyla ilçede çiçek pazarı kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği Başkanı Hasan Şirin’i ve dernek yöneticilerini makamında kabul etti. Ziyarette sektörün sorunlarını Başkan Tütüncü ile paylaşan Şirin, en önemli sıkıntılarının başında pahalı olduğu için Türk insanının çiçek almamasının geldiğini belirtti. Şirin, çiçek kültürünü geliştirmek ve uygun fiyatta belli noktalarda çiçeğin tüketici ile buluşturulması amacıyla yerel yönetimlerle çalışma yaptıklarını da kaydetti.

Başkan Tütüncü de, Antalya’nın kesme çiçek ile özdeşleşmiş bir şehir olduğuna işaret ederek, kesme çiçek, süs bitkileri sektörünün problemlerinin çözümüne katkı sağlamaktan mutluluk duyacağını ifade etti.Başkan Tütüncü, çiçeğe talebi artırmak amacıyla ilçede çiçek pazarının kurulmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını da açıkladı. “Avrupa ülkelerindeki gibi birkaç noktada çiçek pazarı kurmayı düşünüyoruz” diyen Başkan Tütüncü, pazarın kurulması ile çiçeğe olan talebin artacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:52:02
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?