18
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYAALTI - KONYAALTI - ANTALYA

Böcek’in ağır konukları

BAŞKAN BÖCEK’İN YABANCI KONUKLARI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Antalya’ya gelen Rostov Na Donu Üniversite heyeti, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürü Ahmet Sütçü, Akdeniz Öğrenci Yurdu Müdürü Ramazan Tatlı ile birlikte Rostov Güney Federal Üniversitesi, Rostov Devlet Üniversitesi, Rostov Devlet İnşaat Üniversitesi, Kuzey Kafkas Akademisi ve Don Devlet Teknik Üniversitesi'nden rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler, Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Heyetin ziyaretinden çok memnun kaldıklarını belirten Başkan Böcek, konuklara Konyaaltı ile ilgili bilgiler verdi. Antalya’da üniversitesi olan tek ilçenin Konyaaltı olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, “Konyaaltı, Antalya’nın en özel ilçesi. Denizi, yaylaları, yeşil alanları, üniversitesi, marinasıyla herkesin tercih ettiği bir şehir. Özellikle Antalya’da yaşamak isteyen Rus vatandaşlarımız buradan ev satın alıyorlar” dedi. Rostov Na Donu Şehri’nin ilçe belediyesi ile kardeş olmak istediklerini belirten Başkan Böcek, “Daha önce Belarus’un Baranovic Belediyesi ile kardeş olmuştuk. Sizlerinde katkı ve destekleriyle şehrinizin ilçe belediyesi ile, dostluk ve işbirliğini geliştirmek için kardeş olmak istiyoruz” diye konuştu.

Konyaaltı’nı çok beğendiklerini ifade eden Rostov Bölgesi Rektörler Konseyi Eğitim İşleri Komisyon Başkanı Maksimova Galina Petrovna ise “Konyaaltı’nı gezme şansımız oldu. Gerçekten çok özel bir yer. Burada yaşayan vatandaşlarımızla sohbet ettik. Hepsi, buraya yerleşmekten dolayı çok mutlu. Sizlere göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu. Antalya ile sağlanan dostluk ve işbirliğine katkı koymaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Rektörler Konseyi Eğitim İşleri Komisyon Başkanı Maksimova Galina Petrovna, “Belediye başkanımızın sizlere selamları var. Bu ziyaretin gerçekleşmesine büyük destek oldu. Bizde Konyaaltı İlçesi ile kardeş belediye olmaktan onur duyacağız. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’İN YABANCI KONUKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?