19
Mayıs
2024
Pazar
KONYAALTI - KONYAALTI - ANTALYA

'Mavi Bayrak' sevinci

KONYAALTI'NDA MAVİ BAYRAK TÖRENİ

Antalya'da Mavi Bayrak almaya hak kazanan 13 plaj , işletme ve marinaya mavi bayrakları törenle teslim edildi.

Konyaaltı ilçesine bağlı Beldibi Türkiz Otelde düzenlenen Mavi Bayrak töreninde 2010 yılında mavi bayrak almaya hak kazanan Konyaaltı halk plajları işletmecisi Baki Grup, Katamaran Otel, Beldibi Atatürk halk plajı, Amara Marin Otel, Antedon Otel, Sea Gull Otel, Çelebi Marina yetkilileri 2010 yılı mavi bayraklarını törenle teslim aldılar.

Törende konuşan Turizm Çevre Vakfı Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'da 163 plaj ve 3 marinada Mavi Bayrak olduğunu belirterek, " Mavi Bayrak almaya hak kazanan işletmeler, plajlar periyodik aralıklarla kontrol ediliyor. Mavi Bayrak, plajların ve denizin özellikle hijyen açısından girilmeye müsait olduğunun tescilidir. Ulusal ve uluslararası kriterleri vardır ve ancak bunlara uyan işletme ve plajlar mavi bayrağı dalgalandırma hakkına sahiptir" dedi.

Törende konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, Antalyanın Mavi Bayrak konusunda Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olduğunun altını çizdi. Deniz ve plajla bağlantılı turizm işletmelerinin olmazsa olmazları arasında bulunan Mavi Bayrağın tatil planı yapan yerli yabancı herkesin ve tur operatörlerinin en önemli kretirlerinden biri olduğunu hatırlatan Muhittin Böcek, "Bugün 2010 yılı Mavi Bayrak almaya hak kazanan işletmeler, plajlar ve marina Konyaaltı bölgesinin gururu olmuştur. Bu işletmelerden önümüzdeki yıllarda da sahil ve plajlarındaki hassasiyetleri göstererek mavi bayraklarını yenilemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mavi bayraklar işletme temsilcilerine teslim edilirken Türkiz Otelin mavi bayrağı Başkan Muhittin Böcek tarafından göndere çekildi.

MAVİ BAYRAK NEDİR

ıÜüMavi Bayrak, gerekli standartları taşıtan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülüdür. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Mavi bayrak, özünde temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren gerekli donanıma sahip, iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir.

Mavi Bayrak projesi ilk olarak 1987 yılında Avrupa'da, Avrupa Birliğine üye ülkelerde başlamıştır. Proje, 2001 yılına kadar sadece Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta iken, dünya ülkelerinden gelen talep üzerine bugün 29'u Avrupa ülkesi olmak üzere toplam 42 ülkede uygulanmaktadır. Programın merkezi Danimarka'nın Kopenhag şehridir.

Mavi Bayrak projesi, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education - FEE) tarafından koordine edilmekte ve Türkiye temsilciliğini Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yapmaktadır.

KONYAALTI'NDA MAVİ BAYRAK TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 14:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?