22
Mayıs
2024
Çarşamba
KORKUTELİ - ANTALYA

4 kişiye can verdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde geçen cumartesi günü geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve dün Antalya’da ölen gencin organları 4 4 kişiye hayat verdi.
 
Korkuteli İmam Hatip Lisesinde yatılı olarak okuyan Ömer Erdal (20), geçen cumartesi günü, arkadaşı Durmuş Çetmi’nin kullandığı motosikletin bir otomobille çarpışması sonucu ağır yaralandı. Korkuteli Devlet Hastanesine kaldırılan ve daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesine nakledilen Ömer Erdal, dün yaşamını yitirdi.
 
Oğlunun beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, organlarını bağışlama kararı alan baba Ramazan Erdal, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi ile temasa geçerek, çocuğunun organlarının bağışladığını bildirdi.
 
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezinde yapılan operasyonla, Ömer Erdal’ın kalbi 51 yaşındaki Ahmet Kara’ya, karaciğeri 33 yaşındaki Mehmet Fatih Aytekin’e, bir böbreği 30 yaşındaki İlhan Sert’e, diğer böbrek ve pankreası ise Adana’dan gelen 33 yaşındaki Nil Dilek Bostancı’ya nakledildi. Ömer Erdal’ın korneaları da nakledilmek üzere kornea bankasına konuldu.
Organ Nakli Merkezi yetkilileri, organ nakledilen ve yoğun bakım servisinde tedavileri süren hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdiler.

"BEN DE TÜM ORGANLARIMI BAĞIŞLADIM" 

Ömer Erdal’ın böbreklerinden birisini alan İlhan Sert, 6 senedir böbrek hastası olduğunu ve daha önce 4 yıl Ankara’daki listelere kaydolarak, organ beklediğini söyledi. Antalya’daki Organ Nakli Merkezinde nakillerin daha hızlı gerçekleştiğini düşündüğünden, birkaç ay önce Antalya’ya yerleştiğini belirten Sert, dün kendisine gelen telefonla 6 yıldır beklediği böbreği bulduğunu ifade etti. Rahatsızlık yaşadığı 6 yıl içinde en çok futbol oynamayı ve kana kana su içmeyi özlediğini anlatan İlhan Sert, "Böbrek hastalığına yakalanmadan önce organlarımı bağışlamayı düşünmezdim. Ama bu hastalıktan sonra ben de tüm organlarımı bağışladım. İnsanlarımızda ne yazık ki empati eksikliği var" dedi.

SERA İŞÇİSİNİN İKİ ÇOCUĞUNDAN BİRİYDİ 

Trafik kazasında ölen ve organları ailesi tarafından bağışlanan Ömer Erdal’ın babası Ramazan Erdal da yaptığı açıklamada, aslen Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Bayındır köyünden olduğunu, ancak seralarda çalışmak üzere Finike’ye yerleştiğini söyledi.
 
Oğlu Ömer Erdal’ın ilköğretim okulunun ardından 2 yıl süreyle Kur’an kursuna gittiğini, daha sonra Korkuteli İmam Hatip Lisesinde yatılı olarak öğrenimine devam ettiğini belirten Ramazan Erdal, şunları ifade etti:
 
"Oğlumu askere çağırdılar. Ancak, öğrenimi devam ettiği için askere alınmadı. Oğlum gelecek yıl liseyi bitirecekti. Biri kız, 2 çocuğumdan küçük olan Ömer’i okumaya göndermiştim. Geçen hafta Finike’ye geldi, özlem giderdik. Cumartesi günü de arkadaşının kullandığı motosikletle meşrubat almak üzere yurttan çıktıklarında kaza geçirmişler. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini, artık yaşama şansı bulunmadığını söylediler. Organlarını bağışladık. Önemli olan insanlık. Hiç kimseden hiçbir beklentim yok. Hiç olmazsa bir vatandaşı yaşatalım diye düşündük. Oğlumun organları toprakta çürüyüp gideceğine bir can kurtarsın dedik. Önemli olan insanları yaşatabilmektir."

KORKUTELİ’NDEKİ KAZA 

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, geçen cumartesi günü Durmuş Çetmi’nin (16) kullandığı 07 RE 248 plakalı motosiklet, aynı yönde giden Mustafa Küçükkarasucu’nun kullandığı 07 RP 998 plakalı otomobille çarpışmış, kazada, Durmuş Çetmi ile aynı araçta bulunan Ömer Erdal (20) yaralanmıştı.

Korkuteli Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Ömer Erdal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti.
Ölen gencin cenazesi, Elmalı’nın Bayındır köyünde toprağa verildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 16:54:47
Güncelleme :6 Haziran 2007 Çarşamba 17:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?