18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Antalya Korkuteli'de 'mantar festivali' yapılacak

Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Uçar, Korkuteli İlçesi’nin en büyük gelir kaynağı olan mantarı Türkiye ve dünyaya daha iyi tanıtmak için 2004 yılında mantar festivali düzenleneceğini söyledi.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde, Korkuteli Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Galip Kaya ve yönetim kurulu üyeleriyle bir yemekte buluşan Rektör Uçar, mantar üreticilerinin de katkısıyla festival düzenleneceğini kaydetti.

Öte yandan, 2005 yılında Korkuteli Meslek Yüksekokulu’nda mantarcılık bölümünün açılması için hazırlıkların başlamasını ve mantarcılığı yaygınlaştırmak için her türlü desteğe hazır olduklarını belirten rektör Yaşar Uçar, ilçede açılacak bir mantar lokantasının tanıtıma yarar sağlayacağını kaydetti. Rektör Yaşar Uçar, Hollanda’da 300 bin ton mantar üretildiğini belirterek, "Bunun 50 bin tonunu kendisi tüketerek 250 bin tonunu dışarıya ihracat ediyor. Türkiye’de ise yılda 25 bin ton mantar üretiliyor. Türkiye’de yaşayan insanlar, 5 bin ton mantar tüketemiyor" diye konuştu.

Rektör Uçar, Türkiye’nin mantar ihtiyacının yüzde 52’sini karşılayan Korkuteli İlçesi’nde mantarcıların dernek kurmalarını ve her türlü çalışmada beraber hareket etmelerini istedi.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?