20
Mayıs
2024
Pazertesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Avdan Köyü'nde Şenlik coşkusu

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Avdan Köyü'nde bu yıl 4. düzenlenen yayla şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Korkuteli ilçesine bağlı Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği ve köy muhtarlığı tarafından hazırlanan şenlikte hasret gideren köylüler, miniklerin güreşlerini izlerken, sanatçı Oğuz Yılmaz’ın söylediği birbirinden hareketli parçalarla coşkulu anlar yaşadı.

Oğuz Yılmaz, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarığıyla şenliğine katılanları coşturdu. Şenliklerde Çuval yarışı, Halat çekme ve Elma yeme yarışı düzenledi.

Korkuteli ve Antalya bölgesinden çok sayıda vatandaşın katıldığı organizasyonun ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Düdükcü, bu yıl 4. düzenlenen şenliğin geleneksel hale getirileceğini belirterek, "Avdan Köyü'nü ve Avdan'ı bir marka olarak tanıtmak istiyoruz" dedi.

Şenlikte düzenlenen güreş müsabakasına katılan 94 güreşçi bir birleriyle kıyasıya mücadele ederken bazı güreşçiler zor anlar yaşadı. Türk kültürünü ve geleneklerini yaşatmak ve ata sporunu sevdirmek için şenliklerde güreşler de düzenlenirken, şenlik ağası seçimi de yapıldı.

Yapılan açık arttırmada Şenlik ağalığını Korkuteli’li hayırsever iş adamı İrfan Önal, 10 bin YTL ile kazandı. Şenlikte davetlilere hazırlanan kavurma, ekmek arası köfte, köy helvası ve ayran ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 10:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhan baysan IP: 85.98.188.xxx Tarih : 20.12.2008 10:59:08

gayet guzel işallah daha da iyileri olur