18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Bakan Koç, Keşkek Festivali'nde

Korkuteli'nin Bozova Kasabası’nda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Keşkek Festivali coşkuyla kutlandı.

Festivale Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AKP Antalya Milletvekilleri Burhan Kılınç, Fikret Badazlı, Osman Akman, Korkuteli Kaymakamı Remzi Oğuz Yılmaz, Bozova Belediye Başkanı Halil Okutan, Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, 2003 yılı Kırkpınar Güreş Ağası Nejdet Karataş, belde ve çevre ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı.

Tören ilk olarak Belediye Başkanı Halil Okutan’ın konuşması ile başladı. Başkan Okutan, Bu yıl 3.düzenledikleri keşkek şöleninin bundan sonra yaşatılması için çalışacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Bozova Kasabası’nın simgesi haline gelen En İyi Buzağı ve En İyi Kiraz Yetiştiricisi yarışması düzenlendi.

Buzağı yarışmasında Mehmet Cesur , "Toprak" isimli buzağısı ile En İyi Buzağı ödülünü aldı. 1 olan buzağı sahibi 1 adet otomatik çamaşır makinesi, 3 çuval yem, güreş ağasından 100 milyon lira para ödülü verildi. 2. olan Ramazan Yıldız, Bisiklet ile 2 çuval yem,3 olan buzağı sahibi Hüseyin Bozova elektrik süpürgesi ile 1 çuval yem hediye edildi.

En iyi Kiraz Yetiştiricisi yarışmasına da 9 Üretici katıldı. Yapılan değerlendirme sonrasında Nedim Metin isimli Kiraz üreticisi "Napolyan" kirazı ile birinci seçilirken, ödül olarak 1 adet çamaşır makinesi kazandı. İkinciliği kazanan Eda Nur Alimetin Bisiklet, üçüncülüğü kazanan Ömer Yalçın elektrikli süpürge hediye edildi. Güreş ağası 1 olan kiraz yetiştiricisine 100 milyon lira para ödülü verdi.

Yarışmalarının ardından AKP Antalya milletvekilleri Burhan Kılınç, Fikret Badazlı, Osman Akman, Korkuteli Kaymakamı Remzi Oğuz Yılmaz, AKP Antalya İl Başkanı Hamza Taş ve Bozova Belediye Başkanı Halil Okutan, dibekte keşkek dövdü. Daha sonra belediye tarafından hazırlanan 15 kazan keşkek halka ikram edildi. Vatandaşlar Grup Yaren’in müzikleriyle geç saatlere kadar eğlendi. Keşkek şölenine sonradan katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, halk tarafından coşku ve havai fişek gösterisi ile karşılandı.

Bozova Belediye Başkanı Halil Okutan tarafından ikram edilen Keşkeği afiyet ile yiyen Bakan, "bunun eti nerede, bizim yörede bu keşkek etsiz olmaz" dedi.

Daha sonra Kültürümüzü yaşattıkları için bakan Koç, Belediye Başkanı Okutan’a teşekkür etti. Başkan Okutan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a Keşkek şölenine katıldıkları için Plaket verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, keşkek şöleninde yaptığı konuşmada, tarihi yerlerin önemine değindi. Bakan Koç, Antalya Turizmin başkentidir. Önümüzdeki günlerde ilk olarak Bucak Kültür merkezinin açılışını yapacağını, bizim için hizmetin ön planda olduğunu söyledi.

Bakan Koç, önümüzdeki günlerde Amerika Birleşik Devletlerinden bir firma ile anlaşarak Perge’yi bu yıl içinde güneş enerjisinden faydalanarak geçe ışıklandırması yapacaklarını, artık sıcak günesin altında gezmektense serin bir havada Perge’yi serin bir havada gezme ve seyrettireceklerini belitti.

Bakan Koç, kendisine ikram edilen Keşkek sonrası Bozova kasabasından ayrıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 10:35:35
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 11:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?