18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Belediyeden kömür uyarısı

Korkuteli İlçe Belediyesi ilçe merkezinde hava kirliliğinin yaşanmaması için ilçe halkını kaliteli kömür kullanması yönünde uyardı.

Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, hava kirliği ile ilgili denetimlerin artırılacağını ifade ederek, "Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde iyi ve ekonomik bir ısınma için, binalarda ısı yalıtımı, kaliteli yakıt kullanımı ve doğru yakmanın sağlanması gerekmektedir. ilçe sınırları içerisinde hava kirliliği ile mücadele de son yıllarda alınan olumlu sonuçlarda en büyük katkı; doğru yakma, kaliteli yakıt kullanımı ve halkımızın bu konu ile ilgili bilinçli hareket etmesidir" dedi.
Hava kirliliğin ileriki yıllarda azaltılması ve yok edilmesi için halka büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Uğurlu, "Korkuteli ilçesinde kış döneminde ortam sıcaklığı 15 derece ve altına düştüğü zaman kalorifer yakılmalıdır. İlçede tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait binalarda kaloriferlerin sürekli yanması en ideali olmakla birlikte, sönen kaloriferlerin ilk yakma saatleri, sabah 09.00-10.00; öğleden sonra ise 14.00-15.00 olmalıdır. Kazanlar TSE standartlarına uygun olmalı, bacaların periyodik bakım ve temizliği yapılmalıdır. Kalorifer yakıcıları ateşçi belgesine sahip olmalı, olmayanlar ise halk eğitim merkezlerine kursa gönderilmelidir" şeklinde konuştu.

korkuteli
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?