19
Mayıs
2024
Pazar
KORKUTELİ - ANTALYA

Belediyeden okullara kitap desteği

Korkuteli Belediyesi, "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde ilçe merkezi ve köylerdeki okullara 250 adet kitap dağıttı.

Korkuteli Belediyesi, ilçedeki okullara kitap desteğinde bulundu. Belediye Başkan Vekili Celal Büyükyıldız'ın başkanlığındaki heyet, ilk etapta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde kitap dağıttı. Celal Büyükyıldız, "Bilgi toplumu olmanın yolu okumaktan geçmektedir. Bu nedenle belediye olarak eğitime katkı sağlamak ve öğrencilerimizin okuma alışkanlığını artırmak için ilk etapta 250 adet kitap dağıttık" dedi.

Bir bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesinin, orada verilen eğitime bağlı olduğunu belirten Büyükyıldız, öğrencilere seslenerek, "Sizlere sunulan imkanların kıymetini bilin ve çok çalışın. Ülkenize faydalı insanlar olun. Sizden yalnızca başarı bekliyoruz. Bizim zamanımızda böyle imkanlar yoktu. Bu bakımdan siz çok şanslısınız. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasına kitap dağıtımı yaparak start verdik. Bu Konuda Belediye olarak eğitimin her konusunda her zaman arkanızdayız. Yeter ki siz isteyin" dedi.

Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar da "Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, milletimize çağdaş uygarlık seviyesini hedef olarak göstermiştir. Bu seviyeye ulaşmak iyi bir eğitimden ve okumaktan geçmektedir. Ülkemizde her geçen gün yeni ve güzel gelişmeler yaşanırken maalesef okuma alışkanlığı tam tersi istikamette gelişmektedir. Yapılan kamuoyu araştırmaları bunu açıkça göstermektedir. Bir Japon vatandaşı yılda 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap okurken ülkemizde yılda 6 kişi 1 kitap okumaktadır. Bu rakamda okuma alışkanlığımızın her geçen gün azaldığının en önemli göstergesidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?