20
Mayıs
2024
Pazertesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Biçerdöver kursu tamamlandı

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi'nin Tarım İlçe Müdürlüğü, Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı ve Batı Akdeniz Biçerdöverciler Kooperatifi'nin desteğiyle başlattığı Biçerdöver Kursu sona erdi.

Kursa katılan 37 kursiyer gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı sınavı başarıya geçerek mezun oldu.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi'nin, Tarım İlçe Müdürlüğü, Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı ve Batı Akdeniz Biçerdöverciler Kooperatifi'nin desteğiyle başlattığı Biçerdöver Kursu sona erdi. Hububat ürünlerinde biçerdöverle yapılan hasatlarda tane kaybını en aza indirmek için Mart ayında başlatılan kursta, kursiyerlere biçerdöver parçaları, çalışma prensibi, biçme, dövme, ayıklama, eleme düzenleri, tane kayıplarının sebepleri ve kayıpların önlenmesi gibi konularda kapsamlı bilgiler verildi. Kursa katılan 37 kursiyer gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı sınavı başarıya geçerek mezun oldu.

Kurs programı ile ilgili bilgiler veren Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, “Bu kursun ilk kursiyerlerini vermesiyle bunda sonra sertifikasız operatörler daha az ücretle çalışmak zorunda kalacaklar. Trafikte ehliyetsiz ve kullanım belgesiz operatör kalmaması için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.

Başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının önümüzdeki Cuma günü düzenlenen törenle verileceği belirtildi.

...
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 12:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?