24
Mayıs
2024
Cuma
KORKUTELİ - ANTALYA

Biçerdöver kursuna büyük ilgi

Korkuteli'nde buğday hasadında fire oranının düşürülmesi amacıyla açılan biçerdöver operatörü kursuna çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi ile Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği biçer-döver operatör kursuna katılan kursiyerler, uygulamalı olarak biçerdöverlerin başında ders aldılar.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nden ziraat mühendisi Remzi Tülü ve makine mühendisi Cihan Aydoğan tarafından kursiyerlere biçerdöver bakım ve kullanma, hasat tekniği, tane kayıplarının önlenmesi gibi çeşitli teknik konular ile anız yangınlarının önüne geçilmesi hususunda bilgiler verildi. Toplu olarak biçerdövere binerek hünerlerini ortaya koyan kursiyerler, kursta bilmedikleri birçok şeyi öğrendiklerini belirterek, verilen bilgilerden sonra biçerdöveri gözü kapalı kullanabileceklerini söylediler.

Remzi Tülü ve Cihan Aydoğan, "Kursta başarılı olan operatörler gerek çiftçi gelirleri gerekse ülke ekonomisine katkı açısından hasatta tane kaybını en az seviyeye indirecek. Bu kurslar talep olduğu takdirde diğer dönemlerde de açılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 12:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?