27
Mayıs
2024
Pazertesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Böyle heyecanlı seyirci görmedim

Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz ve 2009 yılı Güreş Ağası Naim Adrasan Belediye Başkanı Hasan Gökce’yi ziyaret ederek başarılı organizasyon için teşekkür etti.


Yıldızı parlayan genç Başpehlivan Ali Gürbüz, Korkuteli halkının güreşlere çok meraklı olduğunu belirterek, “Ben hiçbir yerde bu kadar istek ve heyecan görmedim. Bizi izlemeye geldikleri için halkımıza teşekkür ediyorum. Yıllar sonra yenide başlayan güreşlerimizin başarılı organizasyonu için de Belediye Başkanımız Hasan Gökce başta bütün komite üyeleri ve belediye çalışanlarını kutluyorum” dedi.


BABASI KORKUTELİLİ
Merhum Kırkpınar Başpehlivanlarından Babası Recep Gürbüz’ün de Korkutelili olması dolayısı ile Başpehlivanlığa çıktığı ilk yılında Ata yurdunda Başpehlivanlığı kazanmasının manevi bir değeri olduğunu ifade eden Gürbüz şunları söyledi:
“Bütün pehlivan ustalarım, arkadaşlarım güzel mücadele etti. Ancak güreşi kazanmak bana nasip oldu. Hepsini tek tek kutluyorum. Korkutelili hemşerilerimizin şahsıma gösterdiği sevgi ve destek beni çok duygulandırıyor. Ben de onları mahcup etmemek için çalışacağım. Allah utandırmasın.”


2010 YILINA HAZIRLANIYORUZ
Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri 2009 yılı Güreş Ağası Naim Adrasan, Belediye Başkanı Hasan Gökce’ye teşekkür ederek kutladı. Adrasan, “Ata sporumuz güreşlere ve Korkuteli’ne katkı koymak bu yıl bize nasip oldu. 2010 yılı güreşlerini yine Başkan ve oluşacak komite ile el birliği hazırlayacağız. Başarılı bir organizasyon gerçekleşti” dedi.


Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce de Ali Adrasan ve işadamı Mehmet Günal’ın da aralarında bulunduğu Başpehlivan Ali Gürbüz ile Güreş Ağası Naim Adrasan’ın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Gökçe,“Başpehlivanımız, ilçemizin öz evladı, kardeşimiz Ali Gürbüz’ü canı gönülden kutluyorum.Biz elimizden gelen desteği vereceğiz. İleriki yıllarda daha başarılı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Güreş Ağası Naim Adrasan’a da gösterdiği ilgi için teşekkür eden Gökce, “Bu güreş geleneğinde Ağalık yarışı da yapılıyor ve Ağalar ekonomik katkıları ile Ata sporumuzun yaşamasını sağlıyor. Naim Adrasan’ı da katkılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 11:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?