23
Mayıs
2024
Perşembe
KORKUTELİ - ANTALYA

Çadırdaki başarı

Batman’dan iş bulmak umuduyla Korkuteli İlçesi’ne gelen 9 kişilik Sevim ailesi, kiralık evin su faturasını ödeyemeyince çadıra sığındı. Ailenin 3 çocuğu, dün karneleriyle birlikte aldıkları takdirnamelerini çadıra astı.

İshak Sevim ve ailesi 3 gündür, eski halı ve naylondan yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Baba İshak Sevim, gün boyu iş ve ev aradığını belirtiyor. Batman’da iş bulamayan İshak Sevim, Korkuteli’ye umutlu geldiklerini, ancak burada da iş bulamadığını belirtti.

İshak Sevim, "Kiralık bir ev bulduk; ancak su faturasını ödeyemeyince ev sahibi suyu kestirdi. İçecek suyu camiden taşımaya başladık. Sonra da evi boşaltmak zorunda kaldık. Şimdi kendi yaptığımız çadırda yaşıyoruz. 7 çocuğum var ve 3’ü ilköğretim öğrencisi. Buraya gelmemizde, onların daha iyi bir eğitim alacağını düşünmemiz de etkili oldu. Ancak bu şartlarda yaşamayı sürdüremeyiz. Büyüklerimiz yol masraflarımızı karşılar ise memleketimize dönmek istiyoruz" dedi.

Pansiyonlu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Esra Sevim, 6. sınıf öğrencisi Mehtap Sevim ve 1. sınıf öğrencisi Fatma Sevim ise öğrenim dönemini başarıyla tamamladı. Esra, Mehtap ve Fatma kardeşler, aldıkları takdirnameleri yaşam savaşı verdikleri çadıra astı.

7 çocuk annesi Nafiye Sevim ise eşinin günlük işlerde çalıştığını, kazandığı paranın da yeterli olmadığını belirtti. Nafiye Sevim, "Eşim, ilçede bahçe işi olursa çalışıyor. O tür işleri de bulamazsa iş yok. Evde 9 kişiyiz ve yiyecek sorunumuz var. Çocuklarımız 2 gündür aç. Tek isteğimiz eşime bir iş bulunması. Eğer iş bulunmazsa, yetkililerden destek isteyerek geri döneceğiz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 13:59:06
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 10:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?