18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Çiftçiler maliyetten şikayetçi

Korkuteli İlçesi Ziraat Odası Başkanı Murat Eren, mazot ve gübre gibi girdi fiyatları sürekli artarken, elde edilen mahsulün kar getirmediğini söyledi.

Çiftçilerin zor durumda olduğunu belirten Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Murat Eren, "Hükümet çiftçiye verdiği sözlerin hiçbirini tutmuyor. Mazot, gübre gibi girdi fiyatları sürekli artarken, çiftçinin büyük emek vererek elde ettiği mahsul para etmiyor. Buğday ve arpa gibi hububat ürünleri, neredeyse hasat mevsimindeki fiyatların altında alınıyor. Et fiyatları düşüyor. Yumurta ve süt üretimi de diğerleriyle aynı. Kısacası çiftçi, elindeki kıt imkanlarla nasıl üreteceğini, ürettiğini nasıl satacağını, borçlarını nasıl ödeyeceğini şaşırmış durumda" dedi.

Süt fiyatlarının son ihalelerin ardından 530 bin liradan 400 bin liraya düştüğünü ifade eden Eren, "Hükümetten bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Hükümet çiftçiye verdiği sözleri tutsun. Çiftçinin mağduriyeti giderilsin. Aksi halde çiftçilik meslek olmaktan çıkacak. Kimse ekip biçmeyecek. Bundan bütün ülke zarar görecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 13:25:48
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 15:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?