19
Mayıs
2024
Pazar
KORKUTELİ - ANTALYA

Elma üreticileri destek bekliyor

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde halkın en önemli geçim kaynaklarının başında gelen elma, bu yıl da üreticisinin yüzünü güldürmedi. Son 3 yıldır sürekli zarar ettiklerini belirten üreticiler, özellikle AK Parti hükümetinden elmaların satılması konusunda destek istedi.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Murat Eren, AK Parti hükümetinin acil olarak elma üreticilerinin feryadına kulak vermesini ve üreticiye sahip çıkılmasını istedi. Eren, Korkuteli köy ve kasabalarında toplam 90 bin ton elmanın depolarda alıcı beklediğini, çiftçinin zor durumda olduğunu kaydederek, "Elma hasadının sona ermesiyle Korkutelili elma üreticileri, ürünü soğuk hava depolarında tutuyor. Çiftçi elindeki elmayı satamadığı için Ziraat Bankası’na, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borcunu ödeyemiyor. Korkuteli Ziraat Odası olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Geçmiş yıllarda da üreticiler Mart ayına kadar soğuk hava depolarında elma satımı için bekledi ve elmalarını hayvan yemi olarak kullandı" dedi.

Hükümete seslenerek destek isteyen Eren, "İlçedeki pazarda 3 yıldır elmanın 3 kilosu 1 milyona satılıyor. Üreticiler, ’bu yıl daha iyi olur’ ümidiyle milyarlarca lira masraf ederek üretim yaptı. Değişen bir şey olmadı. Fiyatlar şimdiden düşük. Kilosuna 500 bin lira masraf yapılan elmayı üreticinin kaç paraya satması gerekiyor. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyoruz" dedi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?