25
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Er meydanı kuruluyor!

ALTIN KİRAZ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

Korkuteli Altır Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri yarın 100.Yıl Atatürk Stadyumu’nda başlıyor.

Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlıkta Kırkpınar'ın ilk 8 güreşçisi mücadele edecek.Başaltında ise yine Kırkpınar'da ilk 4'e kalan isimler Korkuteli er meydanında kispet giyecek. 7 yıl ara verildikten sonra geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin gayreti ile yeniden başlayacak olan Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri 100.Yıl Atatürk Stadyumu’nde gerçekleştirilecek.

Korkuteli Belediye Başkan Vekili Medine Yapılmışev, Kırkpınar'da dereceye giren bütün güreşçilerin Korkuteli er meydanında kispet giyeceklerini söyledi. Güreş Komitesi Başkanı da olan Yapılmışev, “Bu yıl yapılacak olan güreşlere Başpehlivanlık kategorisinde, Kırkpınar'da derece yapmış olan Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Ladik'li lakabı ile tanınan Serhat Gökmen, Fatih Atlı, Sermest Bulut, Şaban Yılmaz, Vedat Ergin, Kenan Şimşek, Salih Dorum, Hasan Tuna, İbrahim Tolaman, Murat Gençtürk ve Süleyman Aykırı'nın katılacak” dedi.

Başaltı kategorisinde ise yine Kırkpınar'da ilk 4 dereceye girmiş olan pehlivanların Korkuteli'de mücadele edeceğini belirten Yapılmışev, “Hasan Cengiz, Ünal Karamık, Mehmet Karasucu, Ramazan Yılmaz, Okan Acar ve Eyüp İslamoğlu gibi pehlivanlar mücadele edecekler” şeklinde konuştu.

Başpehlivanlardan Ali Gürbüz, kamp süresince güreşlere iyi hazırlandığını belirterek, “Korkuteli güreşlerinde birinci olmak için çalışacağım. Kendi memleketimde birincilik kürsüsüne çıkacağım” dedi.

ALTIN KİRAZ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ BAŞLIYOR
ALTIN KİRAZ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:23:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?