18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Esnaf Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı

Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı, genel bütçe görüşüldü. Kooperatif binasında düzenlenen kongreye, CHP Antalya Milletvekili Hüseyin Ekmekcioğlu, Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan, Antalya Bağ-Kur İl Müdürü Vehbi Kara, Burdur, Isparta, Antalya bölgesindeki birlik ve kooperatif başkanları, ilçedeki çok sayıda esnaf katıldı.

Kongre, yönetim kurulunun çalışma raporu, bilanço, gelir ve gider hesapları ile denetim kurulu çalışma raporunun okunması ile başladı. Okunan raporlar üyeler tarafından oylanarak kabul edildi.

2004 yılı ve 2005 yılı içinde esnafın krediye olan ilgisinin arttığını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Emirdağlı, faiz oranlarının artmasıyla bölgede birçok kooperatifin kapanma aşamasına geldiğini söyleyerek, "Faiz oranlarında düşüşün yaşanmasıyla birlikte krediye olan talepler de artmış bulunmaktadır. Bunca sıkıntılara rağmen, bölgede başarılı kooperatif durumuna gelmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Esnaflarımızın desteğini alarak birçok başarıya daha imza atacağız. Şu anda faiz oranı yüzde 15’e inmiştir. Faiz oranları cazip hale getirildi. Esnaflarımız da krediye ilgi göstermektedir, Korkuteli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 2 trilyon kredi verilmiş, Korkuteli Halk Bankası ise Korkuteli ilçesindeki esnafa 6 trilyon kredi vermiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Korkuteli İlçesi’nde başarılı esnafa plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?