19
Mayıs
2024
Pazar
KORKUTELİ - ANTALYA

Gümüş madalyasına kavuştu

Kızılay’a 7 yıldır 28 kez kan veren Korkutelili Osman Mafacan, Kızılay Kan Merkezi’nin sehven kayıtlara geçmeyi unuttuğu gerekçesiyle 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü alamadığı gümüş madalyasına kavuştu. Madalyayı Kızılay Korkuteli Şube Başkanı Sayit Eryılmaz verdi.

Kızılay Kan Merkezi’nin sehven kayıtlara geçmeyi unuttuğu Mafacan, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü’ne katıldı. Madalya beklerken davet edilmediğini öğrenen Mafacan hayal kırıklığına uğramıştı.

Kızılay Korkuteli Şube Başkanı Sayit Eryılmaz, “Gözden kaçan bir kayıt yanlışlığı olmuş. Düzeltildi ve Osman Mafacan arkadaşımızın gümüş madalyası gönderildi. Duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. Sağlıklı bir hayat ve bağışlarının devamını diliyoruz” dedi.

Korkuteli’nde kan bağışlarını alan ekip doktoru Bedri Yalçın, Osman Mafacan’ı kutlayarak, “Kutsal bir görev yapıyorsunuz. 28 kez kan vererek 28 can kurtardınız. Bu davranış için kutlarım” diye konuştu. Kızılay Korkuteli Şube Başkanı Sayit Eryılmaz, Osman Mafacan’ın gümüş madalyası ve teşekkür belgesini takdim etti. Kızılay’ın teşvik amaçlı ödül sistemine giren 10 kez kan verene bronz, 25 kez kan verene gümüş, 35 kez kan verene altın madalya ve 50 kez kan verene ise onur plaketi veriliyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 10:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?