18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Korkutelililerin kar sevinci

KORKUTELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Korkuteli ilçesi ve köyleri beyaza büründü. Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava Korkuteli'de de etkisini gösterdi.

Gece saat 04.00 de başlayan kar yağışıyla yükseklerde kar kalınlığı 40 santimi bulurken ilçe merkezinde 15 santime ulaştı.

Lapa lapa yağan kar, araçların üzerinde beyaz tabaka oluştururken, yürüyüş yolunda güzel manzaralar oluşturdu.

Belediye temizlik görevlileri, kaldırımları kardan temizlemek için hummalı bir çalışma başlattı. Uzun süredir beklenen yağan kar vatandaşları sevindirdi. İlçe halkı, güne kar yağışıyla uyandı. Sabah dükkanlarını açmak için gelen vatandaş ilk olarak dükkanlarının önündeki karları kürüdü. Birçok esnaf dükkanlarının önlerine kardan adam yaparak karın zevkini yaşadı.

İbrahim Yıldırım isimli vatandaş, ilçede güne karla başlamanın çok güzel olduğunu belirterek "Her gün yürüdüğümüz yollar ve sokaklar karlarla kaplandı, Çok mutluyuz" dedi. Başka bir vatandaş ise karın bereket olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Uzun süredir yağmasını bekliyorduk. Korkuteli Antalya'nın yaylası bir ilçedir. Şükür yağdı ve bereketli olacağını ümit ediyoruz. Sabah kalkınca her tarafı kar gördük sevindik."

Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibi, Korkuteli Fethiye arasında kar yağışı nedeniyle araçların zincir takması konusunda uyarıda bulunuyor. Birçok yayla köy yolu kar nedeniyle kapanırken, Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü ekibi yollarda karları kürüme çalışmasını başlattı.

KORKUTELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KORKUTELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KORKUTELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
KORKUTELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?