22
Mayıs
2024
Çarşamba
KORKUTELİ - ANTALYA

Korkuteli'nin dokuma klimleri

Korkuteli İlçesi'nde başlatılan halı ve kilim dokumacılığı kursu devam ediyor. 

Korkuteli Halk Eğitim Müdürü İsmail Toprak, kurs çalışmalarını yerinde incelemek için Büyükköy Kasabası'nda açılan halı ve kilim dokumacılığı kursunu ziyaret etti. 

Halı tezgahlarında çalışan kursiyerleri izleyen İsmail Toprak, kursiyerler arasında bulunan 70 yaşındaki Esma Karaoğlu (70) ile yakından ilgilendi. Kursun özellikle genç kızların aile ekonomilerine katkılarını arttırmayı amaçladığını belirten Toprak, projede kısa sürede önemli mesafenin kat edildiğini söyledi. 

Kursa katılan halı ve kilim dokuma kursu öğretmenleri ise çalışan kursiyerlerin emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Genellikle yoksul bayanların kursta çalıştığına dikkat çeken kurs öğretmenleri, yaklaşık 15 yıldır kilim dokuma kursunda çalışan bayanlara verilen desteği yetersiz bulduklarını dile getirerek, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi. 

Halı ve Kilim dokumacılığının yok olmaması ve kültürlerin yaşatılması için mücadele ettiklerini ifade eden öğretmenler, yardım eli uzatılmaması halinde bu kültürün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 10:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gizem güven IP: 212.175.112.xxx Tarih : 11.04.2008 13:02:01

çok güzel olmuş