18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Kuraklığa karşı damla sulama

Korkuteli İlçesi’ne bağlı Küçükköy Beldesi’nde 200 bin YTL’lik yatırımla bin dekarlık alana yeraltı damlama sulama sistemi döşendi.

Küçükköy Belediye Başkanı Bekir Özokutan, 2000 yılında 2 bin dekarlık alanda damlama sulama için çalışmalara başladıklarını belirtti. Özokutan, "O günün şartlarında 1 trilyon 200 milyar liraya mal olan projenin, bugün 200 bin YTL’lik kısmını tamamladık. Bin dekarlık alana yeraltı damlama sulama sistemi döşedik. Beldede hem meyvecilik hem de sebze üretimi yapılıyor. Hollanda ve İsrail’de uygulanan damlama sulama sistemini hayata geçirerek hem sudan hem de zamandan ekonomik olarak yararlanmayı düşünerek bu çalışmalara başladık" dedi.

Çalışmalara başladıkları yıllarda kendisini eleştiren ve tepki gösteren çiftçilerin şimdi tebrik ettiğini de söyleyen Özokutan, "Yüzeysel sulamada su ve zaman kaybı çok oluyor, damla sulamada ise zaman ve su kaybının ortadan kalkıyor. 1 dekar alana yüzeysel yapılan sulamada kullanılan suyla damla sulamada 10 dekar arazi sulanıyor, bu da çiftçiye kazanç sağlıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 12:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?