15
Haziran
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Minibüs şoförleri taksiyi taşladı

Antalya'da bugün sabah saatlerinde Korkuteli İlçesi'nden aldığı müşterileri Antalya'ya getirirken, otogar önünde kooperatif üyesi olmadığı için minibüs şoförleri tarafından taşlanan taksinin içinde bulunan kardeş yolculardan Birgül İtaatlı ve Ayşene Kuzu, polis merkezinde minibüsçüler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Olay, bugün sabah saatlerinde meydana gelmişti. Antalya Otogarı'na giriş için kendilerinden istenen 6 milyon lirayı çok bulan Korkuteli 225 no'lu Minibüs, Otobüs Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi minibüs şoförleri, Antalya Otogarı dışında eylem yapmıştı. Bu sırada içinde müşterisi bulunan 07 RC 262 plakalı VIP taksiyi gören minibüs şoförleri, korsan müşteri taşıdığı gerekçesiyle aracı taş yağmuruna tutmuşlardı. Kazada vücuduna isabet eden taşlar sebebiyle yaralanan sürücü Nuri Caran, şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Minibüs şoförlerinin elinden hızla uzaklaşan taksi içerisinde bulunan müşterilerden Birgül İtaatlı ile Ayşana Kuzu da saldırı sonrasında suç duyurusunda bulundu. Birgül İtaatlı, "Taksiyle otogar yakınına geldiğimiz sırada bir grubun koştuğunu gördüm. Daha sonra koşan bu kişiler, müşteri olarak bulunduğum taksiyi taşlamaya başladı. Bu sırada benim ilk aklıma gelen ise elimdeki çantayla başımı korumak oldu. Olayın ardından biz de taksi şoförü ve içindeki müşterilerle birlikte Fatih Polis Merkezi'ne giderek minibüsçülerden şikayetçi olduk" dedi.

Taksi içinde müşteri olarak bulunan diğer yolcu kardeş Ayşene Kuzu, "Ben de kardeşim Birgül gibi bir grubun bize doğru koştuğunu gördüm. Daha sonra bu koşan grup bizim müşteri olarak bulunduğumuz taksiyi taşlamaya başladı. Minibüsçüler tarafından taşlanan taksi içinde bulunan müşterilerden 2 kişi ve şoför, hafif şekilde yaralandı. Daha sonra müşteriler ve şoförle birlikte Fatih Polis Merkezi'ne giderek minibüsçülerden şikayetçi olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 21:43:48
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 21:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?