18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Pazarcı esnafından eylem

PAZARCI ESNAFINDAN OTURMA EYLEMİ

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde pazarcılar, belediyenin haklarını korumadığı gerekçesiyle yol kapattı oturarak eylem yaptı.

Korkuteli ilçesinde her hafta çarşamba günleri kurulan pazarda haklarının korunmadığı gerekçesiyle pazarcılar belediye önünde oturma eylemi düzenledi. Korkuteli Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Koç, Korkuteli Belediyesi ile Antalya Pazarcılar Odası tarafından inşa edilerek 2009 yılı Eylül ayında 266 üyenin kullanılması için kura çekimi ile yerlerin belirlendiğini ancak belediyenin üye esnafının hakkını korumadığını söyledi.

Kendilerini muhatap almayan belediye önünde isteklerini dile getirmek için toplandıklarını belirten Koç, şöyle konuştu: "Bu nedenle böyle bir eyleme başvurduk. Biz bu hizmet alanında vergilerini ödeyen esnafız. Köylü pazarını istemiyoruz gibi kelime konuşmadık. Korkuteli'nin köylerinden gelen müstahsillere lafımız yok ancak pazar yerinde bahçeden değil alıp satanlarla oluyor. Köy halkının sebzelerinin bitmesini beklemek zorunda kalıyoruz. Bizden protokol gereği 10 yıl yer işgal parası alınmayacak diye

her esnaf 10 bin 500 TL para ödedik. Bizden temizlik bedeli 5 TL para alınıyor ve çöp torbası vererek sahanın temizlenmesini bize bırakıyorlar."

Pazardaki elektriklerinin kesik olduğunu savunan Korkuteli Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Koç, şunları söyledi: "Elektriğimizi kestiler. Bu problemin çözülmesini istiyoruz. Bize verilen söz gereği, köylü pazarı olarak tabir edilen bölümde hâla üretici olmayan alıp satıcı olan kişilerin sergi açmasını istemiyoruz."

Korkuteli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal ve Zabıta Amiri Yusuf Demirkaya ile görüşen pazarcılar, belediye başkan vekili Medine Yapılmışev ile görüşmek istedikleri konusunda ısrar etti. Başkan Yardımcısı Hasan Önal ve Zabıta Amiri Yusuf Demirkaya'nın pazarcılarla konuşmaları ve olayın çözüme kavuşacağı izah edilince pazarcılar sessizce dağıldı.

PAZARCI ESNAFINDAN OTURMA EYLEMİ
PAZARCI ESNAFINDAN OTURMA EYLEMİ
PAZARCI ESNAFINDAN OTURMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 12:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?