18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Ressamlara meydan okuyorlar

SANAT ENGEL TANIMIYOR

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hizmet veren Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, yaptıkları resimler ile adeta ressamlara meydan okuyor.

Eğitim aldıkları özel rehabilitasyon merkezindeki engelli öğrenciler resim yapmanın yanında galoş ve atkı örüyor.

Büyük emek sarfederek ürettikleri galoş ve atkıları satarak hayata daha güvenle bakan engelli öğrenciler, yaptıkları resim tablolarıyla ise ressamlara taş çıkartıyor

Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 200'e yakın çocuğun yaptıkları eserler görenleri şaşırtıyor. Günlük rutin olarak okuma yazma öğrenme, sosyal beceriler, öz bakım çalışmaları, günlük yaşam becerileri, fizyoterapi, uzayterapi, Türkçe, matematik ve dil konuşma derslerinin yanında kişisel gelişim dersleri de görüyor.

Özel Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şaban Kıvrak, öğrencilerin kafalarında tasarladıkları resimleri tuvale yansıttıklarını söyleyerek, " Öğrencilerin yaptığı bu resimleri ilk gördüğünde hayretler içerisinde kaldım. Tuval üzerine yaptıkları resim tablolarını daha sonra köpük tabloların üzerine yapıyor. Ortaya harika resimlerin çıkıyor. Şu an resim yapan 20 öğrencimiz var" dedi.

SANAT ENGEL TANIMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 17:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?