18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Şehit babasına madalya

ŞEHİT BABASINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

5 Eylül 2005 yılında Hakkari’nin Çukurca İlçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Piyade Komando Çavuş Ahmet Belen’in babasına devlet övünç madalyası verildi.

Korkuteli Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarama Yüzbaşı Refik Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Gökce,Siyasi Parti başkanları, Askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Bugün gurur ve hüznün bir arada yaşandığını söyledi. Kaymakam Erkan Karahan ise Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ay yıldızlı bayrağın özgürce dalgalanmasının bu ülke için canını feda eden şehitlere borçlu olunduğunu belirtti. Konuşmanın ardından Kaymakam Erkan Karahan, Şehit Piyade Çavuş Ahmet Belen’in babası Murat Belen’e devlet övünç madalyasını takdim etti.

Şehit babası Murat Belen devlet övünç madalyasını kaymakam Erkan Karahan’dan alırken “Acımız büyük. Vatan sağolsun” dedi. Şehit Eşi Seviye Belen ise “Devletimizden sadece bizleri hatırlamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİT BABASINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 19:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?