18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Sertifikalı tohum uyarısı

Korkuteli Tarım İlçe Müdürü Menderes Kasap, hububat ekimi öncesi yaptığı açıklamada, çiftçilerden sertifikalı tohum kullanmalarını istedi.

Sertifikalı tohumların yüzde 25 oranında verimi artırdığını belirten Menderes Kasap, Özel İdare bütçesi desteği ile Korkuteli ilçesin de 140 bin kilogram sertifikalı tohum dağıttıklarını belirtti.

Sertifikalı hububat tohumluklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Ezostaja 1, Kızıltantan 91, ile Cumhuriyet 50 cinsi tohumluklardan toplam 140 bin kilogram sertifikalı tohumluk dağıtıldığını belirten Tarım İlçe Müdürü Menderes Kasap, "Mahsul Fiyatına Yakın Sertifikalı Tohumluk Temini Projesi’ne kaynak olarak İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden desteklenen 140 bin kilogramlık tohumluk buğday ve arpa, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi" dedi.

Korkuteli genelinde toplam olarak 350 bin dönüm buğday ve arpa ekimi yapıldığını kaydeden Kasap, "Yağışların başladığı şu günlerde, çiftçilerimiz elverişli koşullar oluştuğunda ekimlerini yapabilirler. Bölgemiz için en uygun hububat ekim zamanı 15 Kasım ile 15 Aralık 2004 tarihleri arasıdır. Önümüzdeki yıl Mahsul Fiyatına Yakın Sertifikalı Tohumluk Temini Projesi kapsamında çiftçilerimizin daha da istekli davranarak bu rakamı arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

korkuteli
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?