22
Mayıs
2024
Çarşamba
KORKUTELİ - ANTALYA

Tarihi mahalleye koruma

Korkuteli'de Alaaddin Mahallesi’ndeki hamam, medrese, cami ve 2 müstakil ev, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

İstanbul Üniversitesi’nden arkeolog Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu başkanlığındaki ekip, tarihi medrese, hamam, cami ve 2 müstakil evde inceleme yaptı. İncelemeye Antalya’dan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Bülent Baykal, mimar Feridun Uyar, avukat Mesut Akar, 9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hülya Koç, Antalya Müze Müdür Vekili Sabri Aydal, Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Korkuteli Belediyesi’ni temsilen Mustafa Çetin de katıldı. Hamamda yapılan incelemede, zaman içinde hamamın dış cephesine yapılan ve hamamın özgün duvarlarının algılanmasını engelleyen uygulamaların düzeltilerek tepede bulunan camların takılmasına ve yapı içinin fiziki şartlardan korunmasına karar verildi.

Daha sonra medrese ve camide de inceleme yapan ekip, tarihi medrese, cami ve 2 müstakil evin imar planında gösterildiği şekilde koruma altına alınmasına, izinsiz herhangi bir fiziki ve inşaat faaliyetinde bulunulmamasına karar verdi. Korkuteli İlçesi’nin en eski yerleşim alanı olan Alaaddin Mahallesi’ndeki hamam, medrese, cami ve 2 müstakil ev, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği taşıması nedeniyle 2863 sayılı kanunun 3. ve 6 maddesi uyarınca "korunması gerekli kültür varlığı" olarak kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:27:31
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 13:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?