20
Mayıs
2024
Pazertesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Trafo hırsızlığı yasak getirdi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde son günlerde trafo ve kablo hırsızlığının artması üzerine muhtarlar, yaptıkları toplantıda köylere hurdacı sokmama kararı aldı.

Korkuteli'de 10 gün içerisinde Kızılaliler Köyü Sulama Kooperatifi'ne ait trafo, İmecik, Ulucak ve Avdan köylerinin içme suyu trafosu ve yaylalardaki sondajların kablolarının çalınması üzerine köy muhtarları alınacak önlemlerle ilgili toplantı yaptı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Türkmen, aldıkları karar doğrultusunda köye gelecek hurdacı ve bohçacıları yetkili makamlara şikayet edeceklerini söyledi.

Köy muhtarının ve bekçisinin köye gelen şahısların hırsızlık yaparken yakalandığı an gözaltına alma yetkisinin olduğunu hatırlanan Türkmen, "Köy muhtarları özellikle köye gelecek yabancılara karşı çok duyarlı olmalı. İçme suyu sondajlarında bulunan kabloların çalınması nedeniyle 3 köyde su sıkıntı yaşandı. Muhtarlar kendi imkanlarıyla trafoları ve kabloları onardılar" dedi.

Hırsızlıklarla ilgili soruşturma başlatan jandarma ise, vatandaşların şüpheli bir durumla karşılaştıklarında 156 jandarma ihbar hattını aramalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 16:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali GÜR IP: 88.251.87.xxx Tarih : 16.08.2008 20:25:52

trafo hırsızlığı konusunda Türkiye de ilk ve tek çözüm sadece bizde...sitemizi ziyaret ederseniz çözümlerimizi görebilirsiniz. Ali GÜr www.trafohirsizligi.com