18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Traktörünü 16 yıl sonra buldu

16 YIL SONRA TRAKTÖRÜ BULUNDU

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftçi, 16 yıl önce çalınan traktörünü Antalya'nın Korkuteli ilçesinde buldu.

Çiftçi Reşat Akşit'in 16 yıl önce Gelibolu'nun Cami Kebir Mahallesi'ndeki evinin önünden çalınan traktörü Korkuteli'nde bulundu. Korkuteli'de Murat Ç. isimli vatandaşın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde 07 RP 117 plakalı traktörü tescil yaptırmak istediği sırada ekiplerin, motor ve şase numaralarının sorgulamaları esnasında traktörün çalıntı olduğu ortaya çıktı. Traktörün çalıntı olduğunum ortaya çıkmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri,

traktörün gerçek sahibine ulaştı. 16 yıl önce 17 DP 401 plakalı olan traktör, Türkiye'nin değişik bölgelerinde 4 farklı satışın ardından 07 RP 117 plakalı olarak yakalandı.

Traktörünün bulunması üzerine Çanakkale'den kamyon ile Korkuteli'ne gelen Reşat Akşit, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerinin ardından 22 gündür Yediemin deposunda bulunan traktörüne kavuştu.

Polis memuru Fatih Şenoğlu tarafından traktörün anahtarını alan Reşat Akşit, "16 yıl önce evimin önünde çalışan traktörümün bulunması beni sevindirdi. Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ve polislere çok teşekkür ediyorum. Traktörüm kaybolmasıyla yeni bir traktör daha aldım, traktörü almak için 12 dönüm tarla sattım hala borcunu ödüyorum. Devletimize ve polisimize teşekkür ediyorum" dedi.

Traktörün sahibi Akşit, traktörünü çalıştırarak kamyona yükledikten sonra memleketi Çanakkale'nin yolunu tuttu.

16 YIL SONRA TRAKTÖRÜ BULUNDU
16 YIL SONRA TRAKTÖRÜ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 15:04:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 15:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?