18
Mayıs
2024
Cumartesi
KORKUTELİ - ANTALYA

Üreticiye ‘ilaç’ uyarısı!

ÜRETİCİYE ‘İLAÇ KALINTISI’ UYARISI

Korkuteli Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Sevda Kaçmaz, üreticileri cezai işleme maruz kalmamaları için uyardı.

Üreticilerin reçeteli ilaçların uygun doz ve zamanda uygulanması ve hasat bekleme sürelerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunan Korkuteli Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Sevda Kaçmaz, “Bu çerçevede, pestisit kalıntılarının limit üstü çıkması durumunda işletme ve ürünler için 5179 Sayılı Kanunun 18 inci maddesine aykırılıktan, 29/ı maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak yerine, aynı kanunun 7. maddesinin ihlali ile uygulama alanı bulan 29/d maddesi kapsamında yasal işlem uygulanıyor. Ayrıca ülkemizde üretilen bitkisel ürünlerde Gıda Maddelerinde Bulunmasına İzin Verilen Pestisit Maksimum Kalıntı Limitleri Tebliği’nde yer almayan pestisit ve ürünler için MRL değeri 0,01 mg/kg olarak kabul edilmiştir” dedi.

Numune alımı sonrasında analiz sonuçlarının uygun olmaması sonrasında Tarım Bakanlığı’nın uygulayacağı ceza miktarının 5 bin 723 TL olduğunu hatırlatan Kaçmaz, “Üreticilerin bu tür cezai işlemlere maruz kalmaması için reçeteli ilaçların uygun doz ve zamanda uygulanması ve hasat bekleme sürelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Uygun ilaçlama için Korkuteli Tarım İlçe Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?