22
Mayıs
2024
Çarşamba
MANAVGAT - ANTALYA

5 yıldızlı sahil park

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Belediyesi tarafından, belde sınırları içerisindeki 85 bin metrekarelik sahil bandının tamamında gerçekleştirilen, plaj parkı, Anadolu Ateşi ve Cenk Eren'in katılacağı görkemli bir törenle açılacak.


Plaj Park için 4.5 milyon YTL harcandığını belirten Evrenseki Belediye Başkanı Barut, “5 yıldızlı otellerden çıkan yerli ve yabancı konuklarımız bölgemizde ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan 5 yıldızlı bir çevre ile karşılaşacak” dedi.


Plaj parkın güvenlik kamera sistemi ile izleneceğini, ayrıca 20 özel güvenlik görevlisinin 24 saat görev başında olacağını belirten Barut “plajımıza gelen misafirlerimizin gönül rahatlığı ile aktivitelere katılması bizim için önemlidir” dedi.


Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, gerçekleştirecekleri yeni sahil düzenlemesiyle Evrenseki’ye gelen turistlerin ve Evrensekili vatandaşların gönül rahatlığıyla gezebileceği bir park alanı oluşturulduğunu söyledi.


Yapılan parkın, Evrenseki sınırları içerisinde bulunan sahilin tamamını kapsadığını yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda olduğunu belirten Barut, park içerisinde bisiklet, paten, yürüyüş yolları, dinlenme bankları ve 3 tane halk plajının bulunduğunu söyledi. Turistik tesislere plaj ve kafeterya olarak ayrılan bölümlerin yanında halka açık yerlerin yeterli düzeyde ayrıldığına dikkat çeken Barut, gerek halka açık yerlerdeki gerekse turistik tesisler tarafından yapılacak kafeterya ve diğer tesislerin tek tip ve turizme yakışır bir şekilde inşa edildiğini, Evrenseki Belediyesi olarak park alanında herhangi bir ticari amaç içerisinde olmadıklarını söyledi.


Evrenseki sahillerini gerek bölgemizin gerekse Türkiye'nin örnek sahili yapmak için Evrenseki Otelciler Birliği ile birlikte ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını belirten Başkan Barut, “Evrenseki Plaj Parkı düzenlemesiyle Evrenseki sahillerinde kıyı kenar işgali sona erdi. Zamanında bu plajlarda restaurant, bar gibi turizme ve Evrenseki’ye yakışmayan salaş işletmeler vardı. Gerçekleştirdiğimiz projeyle buraları halka açık yerler, spor alanları yaptık. Nasıl turist sahilden, denizden ve diğer güzelliklerden yararlanıyorsa yaptığımız düzenleme ile artık halkımızda aynı güzelliklerden yararlanabilecek. Peyzaj düzenlemesiyle, aydınlatmasıyla, güvenliğiyle plajlarımız hem turistin hem de yerli vatandaşın gezip eğleneceği örnek bir yer haline geldi. Bunun yanında bir de buz pateni alanı yaptıracağız. Park 24 saat güvenlik personelinin yanı sıra güvenlik kamerası sistemi tarafından izlenerek denetlenecek. Beldenin giriş ve çıkışları bu sistemlerle kontrol altında tutulacak. Park alanımızda turistler ve halkımız sadece gündüzleri değil, geceleri de güvenli bir şekilde gezebilecekler” dedi.


Projenin Manavgat'a ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmadığını ifade eden Barut, sözlerine şunları söyledi; “Manavgat’taki otellerimiz 5 yıldızlı çok iyi tesisler. Fakat turist otelden dışarı çıktığı zaman 1 yıldızlı bir çevreyle karşılaşıyor. Bizde belediye olarak bu çevreyi 5 yıldızlı bir çevre haline getirebilmek için çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Evrenseki Belediyesi olarak bizim görevimiz burada sona eriyor. Plaj parkın işletmesi ve tüm hizmetleri Evrenseki Otelciler birliği tarafından gerçekleştirilecektir. Açılış etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin sanat alanında dünyadaki gururu haline gelen Anadolu Ateşi gösteri yaparken ve değerli sanatçı Cenk Eren konser verecektir. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 14:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak koymen IP: 88.229.153.xxx Tarih : 30.07.2007 12:32:59
iyi gunler dılıyorum o parkı yankı elektirik yaptı yanı her o ısıgın yanıslarında bızımde megımız var ama bızım ne adımız ne de bızım hakkımızda bahsedılmıs bu konuda yanlıs olmus lutfen bu yazıda bızden de bahsedersenız sevınırım iyi gunler ıyı calısmalar