27
Mayıs
2024
Pazertesi
MANAVGAT - ANTALYA

'Amacımız vergi bilincini aşılamak'

Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, Vergi Haftası nedeniyle Manavgat Kaymakamı Dayıoğlu’nu ziyaret etti. Çoban, “Amacımız vergi bilincini aşılamak” dedi.

Vergi Haftası tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 20.Vergi haftası münasebetiyle Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban ve müdür yardımcılarından oluşan gurup Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu’nu makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

Vergi haftasının kutlamalarının artık geleneksel hale geldiğini belirten Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban; ”Artık Maliye Bakanlığı vergi haftası kutlama törenlerini geleneksel hale getirdi. Burada ki amacımız, mükelleflerimizin gönüllü olarak vergilerini sağlıklı ve doğru bir şekilde ödemelerini temin etmek. Ayrıca geleceğin mükellefleri olan çocuklarımıza vergi ödeme bilincini yerleştirmek amacıyla bu etkinliklerimiz kapsamında Vergi Dairemizin çeşitli kurumlarda, okullarda hafta içerisinde çeşitli programları yapılacak” dedi.

Sağlıklı bir bütçenin toplanması için verginin çok önemli olduğunu söyleyen çoban, “2009-2013 yılları arasında, hükümetimizin ve Maliye Bakanlığı’nın hedefi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek. Burada en büyük görev bizlere düşüyor, elimizden geldiğince tüm personelimizle beraber bu kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ise;”Herkesin bildiği gibi sosyal devlet ilkesinin gerekleri sağlıklı vergi toplanmasından geçiyor. Her yerde yazdığı gibi vergi kalkınmanın da temelidir. Tabi ki ülkemizde, bu işi sağlıklı bir şekilde yapan vergi mükelleflerimiz olduğu gibi, kayıt dışı denilen olayda mevcuttur. İçinde bulunduğumuz ve takip eden sene kayıt dışı ekonomiyi, kayıt altına alınma sürecinin yoğun bir şekilde gerçekleşeceği bir dönem olacaktır. Vergi aslında en büyük vatandaşlık görevidir” diye konuştu.

Demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerini benimsemiş ülkelerde, vergi vermek insanın kanuni bir borcu olduğunu söyleyen Dayıoğlu, “Vergisini toplayamayan bir ülke, söylediğim gibi sosyal hukuk devleti ilkelerini de yerine getiremez. Sizler bu konuda çok fedakar bir şekilde çalışmalarınıza devam etmektesiniz. Vergi Dairesi elbette bu verginin toplanmasında Türkiye'nin en temel kuruluşudur. Bende bu zor görevinizde, vatandaşla yüz yüze ilişkilerinizde çok yoğun olduğu bu görevinizde hepinizi bir kez daha tebrik ediyorum” ifadesinin kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 22:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?