23
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Antalya Manavgat: MATSO üyelerine 50 milyara kadar kredi

Ziraat Bankası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile üyelerine 50 milyar liraya kadar nakdi veya gayrinakdi kredi vermek üzere bir protokol imzaladı.

MATSO Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karamancı, Meclis Başkanı Hayri Şenel, Genel Sekreter Yaşar Sarı ve meclis üyeleri Ali Coşkun ile Mustafa Baktır, Ziraat Bankası adına Antalya Bölge Başkanı Hüsamettin Gülhan katıldı. MATSO Başkanı Mehmet Karamancı, 50 milyar liraya kadar özellikle küçük çaplı kredi ihtiyacı olan üyeleri desteklemek amacıyla düşük faizli kredi kullandırılması konusunda anlaşma sağlandığını dile getirdi.

Karamancı, "MATSO’nun 4 bin üyesi bulunuyor, verilecek kredi miktarını belirleme veya verip-vermeme konusunda yetki tamamen Ziraat Bankası’nındır" dedi.

Ziraat Bankası heyetine başkanlık yapan Antalya Bölge Başkanı Hüsamettin Gülhan, MATSO ile yaptıkları protokolün ucuz kredi kullandırma olduğunu ifade ederek, "Normal vatandaşa verilen krediye yıllık 2.75 faiz oranı uygulanırken MATSO üyelerine yıllık 2.30 oran ile kredi verilecektir. Kredi borcunun belirlenen süreden önce kapatılması durumunda faiz miktarında düşüş olacaktır. Evrakların tamamlanması durumunda aynı gün kredi kullandırılacaktır. Protokolün en önemli amacı da kredinin mümkün olabildiğince çabuk kullandırılmasıdır" diye konuştu.

ARİF KAPLAN-MANAVGAT (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:10
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?