18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Antalya Manavgat'ta büyüklerin okuma-yazma sevinci

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "okuma-yazma" kursuna katılarak başarılı olan 20 kişi sertifikalarını aldı.

Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan K. Hasan İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen sertifika törenine Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Erol, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Çınar, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Çınar, "08 Eylül 2003 tarihinde Valimiz Alaaddin Yüksel’in öncülüğünde başlatılan ’İlimizde okuma yazma bilmeyen kalmasın projesi" kapsamında başlatılan okuma yazma kurs çalışmaları yaptığımız alan çalışmaları sonucunda okul müdürü ve ekibinin de katkısıyla 09 mart 2004 tarihinde Küçük Hasan İlköğretim Okulu’nda başlattık" dedi.

Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Erol, yaptıkları kısa konuşmalar da, okuma- yazmanın önemini dile getirdiler. Konuşmaların ardından yaşları 45 ile 70 arasında değişen 20 kursiyere sertifikaları ve Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın 50’şer milyon liralık çekleri verildi. Sertifika töreni kursiyerler tarafından davetlilere yapılan ikram ile son buldu.

ANTALYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 14:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esin okutan IP: 85.104.120.xxx Tarih : 10.05.2008 19:34:40

insanların duyarlı olması çok güzel yarın anneler günü bü gün türkiyede manavgatta bile bir sürü, okuma yaz ma bilmeyen var ben genpa da gezerken bir annenin hangisi ucuz kızım dediğini hatırlıyorum düşünün evine katkı için okuma yazma bilmese bile bir seylere cabalıyor bilse ne güzel demek ki bir sürü sey yapacak rabbim min ilk ayeti OKU degil mikdir hayırlı aksamlar ben adana kozandan esin okutan