23
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Antalya Manavgat'ta toplu nikah töreni

Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Manavgat çöplüğünde çalışan ve yaşayan nikahsız 7 aile için toplu nikah töreni yaptı.

4 tanesi kardeş olan 7 aile nikah törenine 15 çocuğuyla beraber katılırken, Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz evlilik cüzdanlarını kadınlara teslim etti.

Toplu nikahın ardından 15 çocuğun nüfus cüzdanları ailelerine teslim edildi.

Manavgat’ta yaşayan 20 aileden 7 tanesinin resmi nikahının olmadığını öğrenen Çapraz’ın talimatı ile Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 7 aile için toplu nikah töreni düzenlendi. Kaymakam Mehmet Çapraz’ın talimatları üzerine Manavgat Nüfus Müdürlüğü ailelerin resmi nikahı ve çocuklarının nüfus cüzdanlarının çıkarılması için işlem başlattı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Manavgat Kaymakamlığı önünde ailelere evlilik cüzdanları, çocuklara da nüfus cüzdanları Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz tarafından verildi.

Mehmet Çapraz, toplu nikahları yapılan 7 ailenin evlilik cüzdanlarını bayanlara verirken, yaptığı açıklamada, Manavgat’ta nüfus müdürlüğü ve muhtarlar tarafından yapılan araştırmada dışarıdan çalışmak amacıyla gelenler dışında resmi nikahsız yaşayan çocuk sahibi aile bulunmadığını belirterek, "Manavgat’ta bu arkadaşlarımız gibi çalışmak üzere civar il ve ilçelerden gelen arkadaşlarımız var. Onları da biz araştırıp buluyoruz. Bugün Manavgat çöplüğünde ilkel şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan 15 çocuğu bulunan 7 ailenin resmi nikahlarını kıyıp, evlilik cüzdanlarını ve çocuklarının nüfus cüzdanlarını kendilerine teslim ediyoruz. Bu olayda en önemli durum çocukların anne babaları resmi evlilik yapmadığı için nüfus cüzdanlarının bulunmaması, nüfus cüzdanları bulunmadığı için de okul çağı gelen çocukların okula gidememesidir. Bu aileler resmen evli olmadığı için resmi dairede işlem yaptıramamaktadır. Bundan sonra da bu tür araştırmalarımız devam edecek ve resmi nikahı olmayan ailelerin resmi nikahları yapılacak" diye konuştu.

ARİF KAPLAN-ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?