18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Apollon Tapınağı'nda konser coşkusu

SİDE 10. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Side 10. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında perdesiz gitarıyla Cenk Erdoğan sahne aldı.

3 ay sürecek Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cenk Erdoğan, tarihi Apollon Tapınağı'nda unutulmaz bir konser verdi. Bugüne kadar 'Issız Adam', 'Sis ve Gece' filmlerine ve 'Kabuslar Evi', 'Bıçak Sırtı', 'Yol Arkadaşım' gibi televizyon dizilerine de müzikler yapan Cenk Erdoğan'ın kurduğu Cenk Erdoğan Trio, festivalde büyük ilgi gördü.

Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tamburdan etkilenen özel bir teknik kullanarak caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştiren Cenk Erdoğan'a, Okan Kaya ve Gökçe Gürçay eşlik etti. Konserde 'İle' albümlerinden sonbahar, ansızın, limon ve Neşet Ertaş parçası olan 'tatlı dillim' gibi parçaları seslendiren gruba Sideliler ve turistler eşlik etti. Cenk Erdoğan'ın perdesiz gitarı ile çıkardığı ney sesi ile de herkesi kendine hayran bıraktı.

Yaklaşık 8 senedir film ve dizi müzikleri yaptığını belirten Cenk Erdoğan, "Seneler önce İstanbul'a giden bir arkadaşımdan bir kaset almak istemiştim. O da yanlışlıkla Erkan Oğur'un bir ömürlük hikaye albümünü getirdi. Kasetin kapağındaki fotoğrafta, baskıdan dolayı gitarın perdelerinin çıkmadığını zannettim, algılayamadım. Daha sonra içindeki yazıyı ve tanıtımı okuyunca hemen ilk işim perdeleri sökmek oldu, bunu denemem gerekiyordu. Perdesiz gitarla Türk müziği de yapabiliyorsunuz ki, ben Türk olduğum için aşığım kendi toprağımın müziğine. O sebepten de perdesizleri seçtim, bana çok şey katıyor. Bu hiç bitmeyecek bir aşk" dedi.

SİDE 10. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 16:28:02
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?