18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Arıcılık kursuna büyük ilgi

Manavgat'a bağlı Sarılar Beldesi’nde, İlçe Tarım Müdürlüğü’nce düzenlenen arıcılık kursu büyük ilgi gördü. 72 kursiyerin katıldığı ve 7 gün süren kurs sonunda, kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Sarılar İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Milli Eğitim Müdürü Atilla Çetin, Halk Eğitim Müdürü Vedat Çınar, Sarılar Belediye Başkan Vekili Burak Çeker, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve kursiyerler katıldı. 7 günlük kurs süresince kursiyerlere Tarım İlçe Müdürlüğü ziraat teknisyenlerinden Sabri Uysal tarafından arı yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri, modern arıcılık, arıcılık ve ülke ekonomisindeki yeri, arıcılıkta kullanılan araç ve gereçler, arıcılıkta mevsimsel bakım işleri, balın özellikleri, önemi ve hastalıkları, polen üretimi ve hasadı konularında teorik bilgiler verildi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü Abdi Türker, arıcılık yapan herkesin bu kurslara katılarak belge alması gerektiğini belirterek, "Arıcılık, gönül vermiş insanların gayretleriyle bu noktalara gelmiştir. Çoğu yıllar önce yazılmış olmakla birlikte 5-6 kitap ve broşür dışında arıcının bilgilenebileceği bir kaynak bulunmamaktadır. Son yıllarda hilesiz bal üretenler, ballarını hakkıyla pazarlayamamaktadır. Aradaki fiyat farkından dolayı tüketici haklı olarak ucuz olanı seçmekte, bu durum da bu işi layıkıyla yapan arıcı için haksız rekabet oluşturmaktadır. Arı hastalıklarıyla mücadele yöntemlerinde zaman zaman yanlış uygulamalar yapılmakta, bilinçsiz ilaç uygulamaları gündeme gelmektedir. Yanlış zamanda ve yanlış şekilde uygulamalar sonucunda yurtdışına ihraç edilen bazı ballarda ilaç kalıntılarına rastlanmakta, ballarımız geri gönderilmektedir. Bu problemleri aşabilmemiz için ilçemizde arıcılık birliğini gecikmeden kurmak zorundayız. Ya da Antalya Arıcılar Birliği’ne üye olmalıyız" dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 16:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?