18
Mayıs
2024
Cumartesi
MANAVGAT - ANTALYA

Ayşenur'un büyük başarısı

Manavgat Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Doğanay, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Sözel alanda Manavgat birincisi, Eşit Ağırlıklı'ta 2., Sayısal'da ise 4. oldu.

Manavgat Belediyesi'nde 18 yıldır zabıta olarak görev yapan baba ve ev hanımı annesine büyük mutluluk yaşatan Ayşenur'un Yayla Mahallesi'nde kirada oturdukları küçücük evde sevinç hakim. Ayşenur'un ağabeyi Mustafa Doğanay bu yıl Konya Selçuk Üniversitesi Matbaacılık bölümünden mezun olurken, küçük kardeşi Merve girmiş olduğu OKS sınavında 413 puan alarak Manavgat'ta dereceye girdi.

Zabıta maaşıyla 3 çocuğu birden okutmanın mümkün olamayacağını belirten baba Yılmaz Doğanay, kızlarının başarısından ve kendisinin maddi durumunun yeterli olmamasından dolayı Uğur Dershanesi'nin 2 kızını burslu olarak sınavlara hazırladığını belirterek, "Kızlarımın sınavlarda başarılı olmasında okullarının ve ailemizin yanısıra Uğur Derhanesi'nin payı çok büyüktür" diye konuştu.

Ayşenur Doğanay, elde ettiği başarıda ailesinin desteğinin yanısıra, Anadolu Lisesi'nde kendisine her türlü yardımda bulunan öğretmenlerinin, ailesinin, dershanenin etkili olduğunu belirterek, "Ailem benim için elinden geldiğince her türlü imkanı sundu ve çalışmam için gerekli ortamı yarattı. Okuldaki ve dershanedeki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bu kadar desteğin karşılığında bana sadece derslerime çalışmak kaldı. Sistemli bir şekilde çalışarak başarılı oldum. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gönlümde Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okumak yatıyordu. Ne var ki buraya puanım yetmeyecek. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni yazarak bu okulda okumak istiyorum'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2005 Perşembe 16:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?