20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANAVGAT - ANTALYA

Biatlon yarışları Side'de gerçekleşti

Antalya'nın Side Belediyesi sponsorluğunda Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen "127. yılında Atatürk Türkiye Biatlon Şampiyonası", Side Limanı'nda gerçekleştirildi.

Atatürk'ün doğumunun 127. yılı anısına Side Limanı'nda bu yıl 3.'sü düzenlenen şampiyonaya, 18 ayrı kategoride 22 kulüpten 140 sporcu katıldı. Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı M. Sait Yakut, 2009 yılından itibaren yarışmaların uluslararası şampiyonaya dönüştürülmesi için çalışmalara başlanacağını söylediler.

Yüzme ve atletizmden oluşan biatlon yarışlarında, havanın sıcak olması nedeniyle bazı sporcular yarışı güçlükle tamamlayabildiler. Şampiyona büyük bir mücadeleye sahne olurken, sporcular kategorilerinde dereceye girebilmek için rakiplerinin yanı sıra bunaltıcı sıcakla da mücadele ettiler.

Şampiyonada 22 takım yaklaşık 140 sporcu ile mücadele ederken, aileleri sporcuları yalnız bırakmayarak, yarışma boyunca tezahüratlarıyla destek verdiler. Yüzme ve koşudan oluşan yarışmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi. Yarışmalarda 2 Türkiye rekoru kırıldı.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Mehmet Sait Yakut ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu şampiyonaya ev sahipliği yapan Side Belediyesi, yarışmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun çaba gösterdi.

Yakut, bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Side biatlon yarışmalarının başarıyla tamamlandığını belirterek, "Ben bu yarışmaları hiçbir maddi ve siyasi çıkar gözetmeden sahiplenen ve ev sahipliğini en güzel şekilde yapan Side Belediyesi'nin çalışanlarına ve değerli Belediye Başkanı Osman Delikkulak'a teşekkür ediyorum. Sayın Delikkulak sayesinde biz artık Side'yi biatlonun başkenti olarak görüyoruz. 2009 yılından itibaren Side'de yapılan bu şampiyonanın uluslararası bir şampiyona olması için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız" dedi.

Belediye olarak çocuklara ve gençlere büyük önem verdiklerini belirten Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak ise, Türkiye Biatlon Yampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Delikkulak, "Side Belediyesi olarak sadece rutin hizmetlerin yanı sıra Sidemizin gerek yurt içinde gerekse yurtdışında tanıtımına katkıda bulunacak sportif ve kültürel aktivitelere ev sahipliği yapmayı bir görev olarak görüyoruz. Bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz şampiyonayı önümüzdeki yıldan itibaren
uluslararası boyuta dönüştürmek için federasyon başkanımızla görüş birliğine vardık. Biz de, federasyonumuz da bu konuda çalışmalara hemen başlıyoruz. Bu şampiyonanın Side'de gerçekleşmesini sağlayan federasyon başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve yarışmaya katılan sporcu ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Biatlon müsabakalarının tamamlanmasının ardından yarışmalarda ilk 3 sırayı alan sporculara madalya ve ödülleri dağıtıldı. Yarışma sonunda Master A Erkekler'de Fuat Türe birinci, Aytaç Vural ikinci, Abdullah Özdoğan ise üçüncü oldu. Master A Bayanlar'da ise Serpil Çilingiroğlu birinciliği elde etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 18:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?