16
Mayıs
2024
Perşembe
MANAVGAT - ANTALYA

Çevreciler çöp sorununu çözecek

Manavgat Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında aldığı Çevre ve temizlik gönüllüleri yönetmenliğini hayata geçiriyor. Belediye, çevre ve temizlik konularında gönüllü çalışacak vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan, Belediye yetkilileri ve gönüllü 100'e yakın çevreci katıldı. 

Toplantıda konuşan Başkan Şenol, Manavgat'ın Türkiye'de en fazla göç alan bir ilçe olduğunu bu yüzden çevre ve temizlik konularında sıkıntıların yaşandığını belirtti. Vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Şenol, temiz çevre, temiz toplum ve temiz bir Manavgat için vatandaş ve belediyenin el birliği içerisinde ortaklaşa çalışmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Manavgat'ın en büyük sorununun çöp olduğunu dile getiren Başkan Zeynel Şenol, çöplerin uygunsuz yerlere ve toplanma saatlerinde konulmadığını belirtti. Başkan Şenol, gönüllü çevrecilerden uygunsuz yerlere çöp atan ve çevreyi kirleten komşularını ve gördükleri vatandaşları Belediye'ye bildirmelerini istedi. 

Başkan Şenol, konuşmasının ardından gönüllü çevrecilerin öneri ve isteklerini dinledi. Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan'da, gönüllü çevrecilere, çevre ve temizlik hakkında bilgiler verdi. Özaslan, gönüllü çevrecilere kimlik kartı verileceğini, belediyeden bir oda tahsis edeceklerini belirterek, önümüzde ki haftadan itibaren görevlerine başlayacaklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 10:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?