17
Mayıs
2024
Cuma
MANAVGAT - ANTALYA

Demokrasi önce okullara geldi

Manavgat İlçesi’nde, Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan okul meclis başkanlığı seçimi sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) arasında yapılan protokol ile geçen yıl 300 pilot okulda uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, bu yıl bütün okullarda uygulanıyor. Öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürü oluşturmayı, hoşgörü ve çoğulculuk bilincini geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Manavgat Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan seçime 3 aday katıldı.

 Dün okul bahçesinde gerçekleştirilen seçimde, toplam 197 öğrenci oy kullandı. Ali Kavuklu, Hasan Fehmi Öz ve Sercan Catker isimli öğrencilerin yarıştığı seçimde, okul başkanlığı seçimini 88 oyla Elektrik Bölümü 11-B öğrencisi Ali Kavuklu kazandı, Hasan Fehmi Özkan 64, Sercan Catker ise 40 oy aldı. Okul Meclis Başkanlığı’nı kazanan Ali Kavuklu, seçim propagandası sırasında arkadaşlarına şu vaatlerde bulundu:

"Eğer ki siz beni destekler, okul öğrenci meclis temsilcisi olmamı sağlarsanız, tabii ki bende sizlerin arkasındayım. Bu söz sadece kürsüde kalmaz, her zaman yanınızdayım. Bir öğretmenle konuşamadınız mı? Gelin yanımıza konuşuruz. Arkadaşınızla bir sorununuz mu var? Beraber çözeriz. İdare, müdür veya müdür yardımcılarıyla işiniz mi var? Beraber hallederiz. Tabii ki bu sözleri yerine getirmem için öğrenci meclis temsilcisi olmam gerekiyor. Kesinlikle aklınıza şöyle bir şey gelmesin. Ben burada sevdiğim arkadaşlara değil hepinize sesleniyorum. Çünkü hepiniz benim arkadaşım, kardeşimsiniz."

manavgat
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 12:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?