19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Geleceğin turizmcileri buluştu

Manavgat Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde düzenlenen turizm konulu konferansa Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut konuşmacı olarak katıldı. Barut, Türkiye'de çok kaliteli ve uygun fiyata tatil imkanlarının bulunduğunu, küresel krizin şu an için Turizm üzerinde etkisini göstermediğini söyledi.

Konferansta öğrencilerin sorularını yanıtlayan Barut Turizm Lisesi öğrencilerinin sektörün gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti. Dünya genelinde büyük bir ekonomik krizin olduğunu hatırlatan Barut ; “Krizin sektörümüze şuanda etkisi görülmemektedir. Türkiye’de çok kaliteli ve uygun fiyatlarda tatil yapma imkânı olduğundan krizin bizi olumsuz etkilemeyeceğine inanıyorum ve krizi avantaj olarak değerlendiriyorum” dedi.

Bölgede turizmi 12 aya yaymak için deniz, güneş, kum dışında müşteriye sunulacak çeşitli kış aktivitelerinin yapılması gerektiğini söyleyen Tuder Başkanı Cengiz Haydar Barut; “Bu yönde bölgemizde kış aylarının değerlendirilmesi açısından futbol, golf, bisiklet ve koşu sporları düzenlenerek yurtdışı tanıtımlar yapılmaktadır. Ama çok başarılı sayılmasak da başarısızda değiliz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?