19
Mayıs
2024
Pazar
MANAVGAT - ANTALYA

Halk Eğitim start verdi

 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle bir de konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Vedat Çınar, Ehliyet almak isteyenler için 2004 yılının son fırsat olduğunu belirterek, ilkokul diploması olmayan vatandaşları okuma-yazma kurslarına katılmaya çağırdı.


Halk Eğitim Müdürlüğü’nün 2004-2005 öğretim yılı kursları 12 kursiyerin katıldığı Okuma-Yazma-1 kursu ile start aldı. Kursun ilk gününde kursiyerlere hitaben kısa bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Vedat Çınar, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle bir konuşma yaparak, dünyada en kötü şeyin okuma-yazma bilmemek olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanırım ilkokula giden çocuğunuz veya torununuzun size sorduğu soruyu okuyup cevaplandıramamak çok kötü bir şeydi. Ayrıca bu yıl düzenlenen Okuma-Yazma kursları bundan önceki kurslardan daha büyük önem taşıyor. Bilineceği gibi ilkokul mezunları 2004 yılının sonuna kadar sürücü kurslarına devam ederek ehliyet alma hakkına sahip. 2005 yılından itibaren ilkokul mezunları ehliyet alamayacak. İşte bu haktan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, Okuma-Yazma-1’den sonra Okuma-Yazma-2 kursuna devam ederek hem ehliyete başvurabilecek, isterse de açık İ lköğretim okuluna 6. Sınıftan itibaren devam etme hakkına sahip olabilecektir. Sizler bu kursun tamamlanmasının ardından okuma-yazma öğrenecek ve cehalete en büyük darbeyi vurmuş olacaksınız. Sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum.”


Çınar; Okuma- Yazma kurslarının yanısıra bu yıl Bilgisayar, Almanca, İngilizce, Rusça, Gitar, İğne Oyası, Makine Nakışı, Kırkyama, Ev Mefruşatı, Ev Dekorasyonu, Takı tasarımı, Kumaş Boyama ve Ahşap Boyama gibi kurslar açmayı planladıklarını, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda özellikle turizm bölgesi olan yöremizde turizme yönelik değişik kurslar açabileceklerini dile getirdi.

DOĞAN SÖNMEZ-MANAVGAT
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 17:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?